Smink och mer!

Till den första looken!

Gör ditt ansikte och hals en till två nyanser ljusare än din naturliga hudton.



Lägg därefter en ljus ögonskugga på hela ögonpartiet, upp till ögonbrynen. Lägg en något mörkare ögonskugga i yttre delen av ögat. Till sist: blöta en snedskuren pensel, doppa i en ögonskugga av ditt val, ta mascara och lite rosig rouge.





Jag tycker att denna looken är sexig och ganska så alldaglig. Det bästa är att man kan använda olika färger på eyelinern/ blöta ögonskuggan!

Andra looken!

Har ganska svårt att förklara denna, så ni får titta på bilderna!









Fler foto på mina grejer!



Mina Converse i Slim' Edition.



Min röda Svea väska.



Hela jag, inkl. mössan!

Ha det bra imorgon! För då är det NYÅR!!!

Nya grejer! :D

Idag var jag och hämtade ut mitt paket från Nelly.com! Riktigt spänd var jag, för det var saker som jag verkligen, verkligen ville ha. Detta fanns i paketet:



Ett par vita converse!



En röd Svea väska! Jag har verkligen behövt en ny väska! Jag har inte köpt en ny väska på över två år. Så det var verkligen på tiden!



En bad hair day mössa! Brukar inte ha mössor annars, men nu i vinter lär jag behöva det. Dessutom tycker jag att den är riktigt fräck. Jag har den på mig just nu.



Jag var på Tullklipp igår hos frissan (min syster). Hon slingade mitt hår två gånger, för mitt hår skulle se naturligt ljuasre ut. Det blev inte blondt, men en snygg brun med några slingor. Det gjorde verkligen ett lyft till mitt hår! Det ser mer naturligt och levande ut nu. Så jag är verkligen supernöjd!!
   Under tiden blekningen satt i, så gjorde jag hårförlängning på min syster med wax och värmetång. Det var första gången jag gjorde det med wax! Resultatet blev verkligen jättebra! Jag har bara använt flätor och sytt in hårförlängningen ett antal ggr innan. Men jag är verkligen helt överträffad själv, alltså! :D
   Jag ska lägga ut en bild, så fort jag har en. Jag ska även lägga ut två olika sminkningar inför nyår. Och det måste nog bli ikväll, för jag ska snart iväg till min faster och äta middag.

Ni får ha det så bra, sålänge!

Ännu mer smink

Har precis gjort en fantasi-makeup och en glamorös skönhets-makeup. Skönhets-makeupen blev helt klart bäst! Så jag tänkte redigera bilderna och lägga ut dem sen.
   Annars har jag mest latat mig idag. Tagit det lugnt, sovit länge och lagat mat. Nu slappar jag, lyssnar på musik och sitter på FB.
   Imorgon tänkte jag sticka iväg och fixa till mitt groteska hår. Det behöver piffas upp! Verkligen!!! Så jag får se hur jag ska göra. Jag funderar på att antingen göra dreads eller färga det helt svart. Så jag får se hur jag gör :)

Ha det bäst!

Fyra saker

Har ett helt nytt nyårstips från Michelle Phan! Denna gången har hon filmat med sin nya kamera, som hon fick i julklapp! Bara se hur bra kvalité det är! Och glöm inte att inspireras!




Jag tänkte också tipsa er om en låt!



Jag beställde lite saker igår från Nelly.com för mina julklappspengar igår. Jag hade gjort en låååång lista på precis ALLT jag ville ha. Sen har jag prioriterat det allra viktigaste/det jag vill ha mest. Och det gick faktiskt riktigt bra. Så jag ska lägga ut bilder när paketet kommer hem.

Och en bild, såklart!



Ha det bra!

New years glam!

Idag blir det mycket nyårs-makeup inspiration! Se, titta, bli inspirerade inför nyår. Det är då du har chans att vara totalt galen med din makeup! Eller totalt hänförande ;)



Detta är Michelle Phans nyårs-glamour! Riktigt het, tycker jag!

Här är inspiration från mig!

  
   
   




Hoppas att ni hittade något som ni kan tänka er ha på nyår, eller bara fick lite inspiration. Man kan alltid skapa något eget! :)

Ha det bäst!

  

Julklappar!!!

Jag hade en väldigt trevlig kväll med några släktingar! Se värdinnans blogg HÄR!

Och jag fick förstås en massa julklappar eftersom jag har varit så snäll ;)





Och här är vad jag fick!



Ett nytt påslakan av jättefin kvalité!






En tröja från JC. Jag älskar såna här tröjor!!



En presentask från Vackra hudvård och Design.





En ansiktsbehandling för män! 
Perfekt, för det behöver jag verkligen nu, särklilt efter denna hårda vintern, som troligtvis inte är över än.. :/      Och inte nog med ansiktsbehandlingen!



Även en parfym från Bang, en från Prada och två provprodukter på [Comfort Zone] Man Space.

Och såklart! Vad är en makeup-artist utan smink??



En genomskinlig necessär, Vitt puder, snedskuren pensel, Mineralfoundation, ögonskugga-Kakao (till att fylla i brynen eller en naturlig ögonskugga), kabukiborste.

Jag fick även pengar. Och tack så väldigt, väldigt mycket allihopa!!

Ska skriva mer om detta i en annat inlägg om någon dag.

-Den bästa julklappen?

- Efter noggrannt tänkande, så är det att få vara med de jag gillar bäst!
   Detta är nog det enda året jag har varit ganska så ointresserad av julklapparna. Jag har sett dem som ett bonus.
   Det är bara en tidsfråga till man inser det! Och jag insåg det, detta året. Och det är faktiskt skönt att bara bry sig om att må bra tillsammans med vänner, släkt och familj! För det finns ingen större gåva, därför är det så viktigt att ta vara på den gåvan! Och detta menar jag verkligen!

Ha det bäst allihopa!! Och jag ska snart (typ imorgon) lägga ut tips på nyårs-makeup!

A bunch of hair

På julaftons morgon gjorde jag min lillasysters hår fint efter en lång tids tjatande ;)







(Och ja, jag har sett att där är någon rak slinga)

Jonna blev jättenöjd, och jag tyckte det var fint på henne :)

Ha det bra! :)

A makeover for my mum

Min mamma har fått en liten makeover som har gjort en stor skillnad! Min syster (som är frisör och jobbar på Tullklipp i Ystad) har fixat till hennes hår, som jag sedan stylade till lite och till sist sminkade jag henne!

FÖRE





Håret fixades den 23/12! Och den 24/12 sminkade jag och stylade håret på mamma för att var fin inför julafton :)

EFTER

I want the magic of love again!



Just nu känner jag såhär, precis som i låten!

It's the wrong kind of magic
Now you see him, now you don't
Used to be he'd drop anything for me
But not lately, he won't

He used to slay dragons
To keep me from harm
And come running
To my open arms

I want the magic of love again
The look of longing in his eyes
All the wonder and surprise
Of knowing that the best is yet to come

I need the magic of love again
Give me a magic wand to wave
Tell me the magic words to say
To bring back the magic of love

No illusions
He's a man who has many dreams
But it's so confusing
To be always in between

I want the magic of love again
That subtle sorcery of the heart
The fire his smile used to start
That makes me feel I'll never get enough
Give me a magic wand to wave
Repeat the miracle that gave us
The wonderful magic of love


Hello, you

Hallå! Förlåt för dålig uppdatering! Har haft skolavslutning igår, och idag har jag varit på stan med Richard. Så jag har haft fullt upp :)
   Lägger upp denna bilden en gång till, bara för att den är så grym! Tagen av mäster-fotografen Emma Turell!

Söndag

Halloj! Har inte kunnat uppdatera p.g.a blogg.se som har haft lite problem den senaste tiden.. I helgen har jag varit hos pappa, och idag åkte jag in till Ystad för att fira min lillasyster Heddas 3-årsdag.
   Jag fick möjlighet att sminka satan!! (Jag fick låna hem smink från skolan över helgen) Det blev en hel del, både snygga och galna sminkningar! Ska lägga ut dem när jag har lagt in dem på datan och redigerat dem lite.. Får se när jag har tid till det :P
   Vi slutar skolan på tisdag, och imorgon skulle det troligtvis bli lite julpyssel :)

Ha ett skönt lov, om du redan har det :)

In the dark!

Oops...

Hey, you!

Modellen själv

Blev fotad av en studerande fotograf idag: Emma Turell. Så jag var modell :D Jag hade en enkel skönhetsmakeup, och modellerade mitt ansike lite. Emma var jättenöjd med mig, och det blev jag så glad för.
   Jag hade verkligen skitkul även om jag var tvungen att vara "naken". Nej, men jag hade bara en långärmad t-shirt på mig, och det var verkligen skitkallt!! Jag kunde varken känna mina händer eller munnen. Men det gick skitbra ändå! Och jättemånga bilder blev skitbra. Inte på grund av mig, utan Emma som tog så jävla bra bilder! Vi tog först några bilder när jag hade jacka på mig också :)

Här är två bilder (och fan vad jag frös!!)





Och det finns jättamånga, ännu bättre bilder också :D  Tack så mycket Emma, för en skitskoj dag!!

Kissie <3

Jag älskar bara Kissies bilder! <3 De blir så fina när hon redigerar dem ju... Varför inte bara nöja sig med sig själv om hur man ser ut? Det är en sak att redigera bort någon finne. Men jaa... Vad tycker ni om min Kissie-bild? Den är väl fin?

Oredigerad



Redigerad



Nu blev det genast mycket bätte <3

Mr Gingerbread

Idag tänkte jag visa min "dagens look". Tänkte upplysa er om att jag solade 11 minuter igår. Och jag blev värsta pepparkakan för första gången. Jag är lååångt ifrån blek om jag jämför med förra året vid samma tidpunkt. Och så brun som jag är nu, är vad jag brukar bli på sommaren. Så jag är definitivt nöjd.
   I skolan fick jag en massa kommentarer om att jag var värsta negern, någon frågade om jag hade varit på semester... Och alla tyckte jag var jättefin i mina bruna linser ^^







BTW, min stylistlärare tyckte att jag skulle ansöka som modell. Och helt ärligt kan jag inte förstå varför, för jag är ingen modell direkt. Iallafall provade jag några "modellbilder" här. Fast jag vet inte vad jag ska tycka, för jag kan ju inte avgöra om någon är modell eller inte?



Ha det bäst! :D

Lussekatts-André

Idag har min dag bestått av shopping, städning på rummet, julbak, och nu; lite tid framför datorn.
   Jag började med att shoppa en tröja till, som jag provade igår, men då visste jag inte visste ifall jag ville ha den. Men jag köpte den iallafall och är nöjd med den! :D Sen städade jag på mitt rum, och det blev jättefint! Att städa är jättelätt, men att hålla det städat är det svåra! Sen bakade jag lite med familjen..





Och jag får inte glömma: Igår kom Richard och Jacob förbi (två killar från min klass på högstadiet) och undrade om jag vill med ut och gå. Hur som helst frågade Jacob mig om jag hade en trimmer som jag kunde snagga honom med. Det slutade med att jag klippte honom. Håret blev skitsnyggt!! Jag visste inte att jag var så duktig på att klippa, faktiskt! :D Både en sax och trimmern blev använda. Det blev snaggade sidor och längre uppe på huvudet. Men: jag kan inte smälta det, för det blev verkligen jättesnyggt!!! Och han blev jättenöjd också. Så alla blev glada. Vi glömde att fota, däremot filmade vi klippningen som tydligen tog 28 minuter trots att det gick jättefort.

Jag kanske ska bli frisör istället för skönhetsterapeut (makeup-artist, hårstylist, nagelteknolog)? Och hud/spa-terapeut vill jag också bli! Jag får väl se vad jag blir...

Ha det bäst! :D

Evigt skrivande...

Skriver på ett skolarbete om Kosmetikens Historia. Riktigt roligt till viss del, faktiskt! Jag skrev fyra rader på en timme i skolan. Och fyra sidor på en timme, hemma. Så detta arbetet gör jag faktiskt bättre hemma, och det kände jag på mig.

Min dag idag bestod av ett utvecklingssamtal som gick superbra! Efter det var det tänkt att de flesta i klassen skulle måla klart väggen vi målar, men andra hade redan fullt upp med den, så det fanns inte plats för alla.  
   Istället skrev jag på mitt arbete som gick som det gick... Iallafall under tiden fick vi reda på att vi skulle ut till ett ålderdomshem och sminka, måla naglar etc.
   Efter förra gången vi var på ålderdomshem, så var ingen sugen på ålderdomshem längre. För de flesta är faktiskt gamla sura tanter som aldrig blir nöjda. Men det finns såklart många också som blir jätteglada.
   Två av alla i klassen (jag och Selma) åkte iväg. Varken Selma eller jag klarar av ålderdomshem över huvudtaget, men hon och jag kände oss ganska tvingade att åka med, för att ingen alla ville. Så vi ställde upp för klassen!
   Selma och några tvåor och ettor från Omvårdnads-programmet sminkade på avdelningen för normala gamlingar. Jag och några tvåor och ettor från Omvårdnad sminkade på dement-avdelningen. Som tur var, fanns omvårdnadsläraren på plats som kunde stötta mig, för hon vet hur hemskt jag tycker att det är.
   Tja... Vad kan jag säga... Normala var de inte iaf. De glömde så gott som allt man sa. Och en del var väldigt grova i munnen... Nej, mer behöver jag inte skriva om detta...

Nu behöver jag sova. Tänkte gå på stan imorgon med Moster och handla lite "jul-kläder" till mig själv. Så jag får se om jag hittar något..


Ha det bra!

Målande

Idag i skolan har vi målat för fullt! Klicka HÄR! för att komma till inlägget! :D

Andrés Magic Skin Potion

Nu tänkte jag skriva om min vinter-huskur för huden!

Du behöver:

2 msk Olivolja
1 dl socker
2 msk flytande honung
1 tsk koncentrerad citronjuice
1 msk vanilj yoghurt
En liten bit hackad morot (jättesmå korn)
Tomatjuice och kärnor (från en färsk tomat)

Du kanske tycker att detta låter som jättekonstiga ingredienser. Men jag har valt ut ingredienser noga, för jag vet vad de gör och inte gör. Och vilka effekter det har. Dessutom smakar den jättegott, tro det eller ej!  Blanda samman alla ingredienser noga!

Olivolja: Innehåller många näringsgivande ämnen från oliver. Är dessutom väldigt, väldigt återfuktande för huden, och det täpper inte till porerna!
Socker: Har en exfolierande verkan och ger huden mycket näring för att huden ska kunna göra sin cellförnyelse.
Honung: Återfuktande, mycket näring och binder fast ingredienserna, så att det inte blir en sörja.
Citronjuice: Innehåller massor av C-vitamin som bidrar till hudens cellförnyelse. Den djuprengör även porer och förebygger finnar.
Vaniljyogurt: Ger otroligt många bra ämnen till huden, dels A- och D- vitamin, också vädligt återfuktande.
Morot: Innehåller betakaroten som kan hjälpa till att huden blir brunare och lite mer gyllene. Har även en exfoliernade verkan.
Tomatjuice och kärnorna: Tomater är sprängfyllda med anti-oxidanter som verkar effektivt mot fria radikaler. Kärnorna har en exfoliernade effekt.

Effekter av produkten: Du får en klar, mjuk hud utan torra fläckar, eller torr hud över huvudtaget. Du djuprengör ditt ansikte och förebygger orenheter. Du får en dubbel återfuktande effekt; både vattenbaserad och oljebaserad. När olja och vatten samarbetar med varandra, får man den bästa återfuktningen av alla!

För bästa effekt av produkten: (Gör detta på kvällen, innan du lägger dig) Koka upp vatten i en kastrull. Ha huvudet över kastrullen med en handduk över, och låt ångan tränga in i huden ca 5-7 minuter. Ta produkten i fingertopparna och använd dig av lätta cirkelrörelser i ansiktet (undvik ögonområdet) precis som när du använder en peeling. Massera in i huden tills sockret har "smält in i huden". Skölj därefter av med ljummet vatten. Spraya lite ansiktsvatten i ansiktet och smörj direkt in dig med en återfuktande kräm. SOV!

På morgonen vaknar du med ett nytt, finare ansikte. Använd var 3:e dag.



Såhär bör den se ut. Glöm inte att blanda ordentligt innan användning.

Are, Oh, See, Kay... Mafia!

Who owns my heart? I wanted to belive it was you and me, but we weren't ment to be.. Now I know every rose has its thorn! Love is something that everybody need. Something I need. I'm going crazy because i need to be loved, need to have somebody to love!

Are, Oh, See, Kay... Mafia!


Har precis varit på solariet för att få lite liv i mig, men det funkade inte riktigt idag. Så antingen blir det bus eller extra solpuder imorgon.. -.-
   Har också hittat världens roligaste Iphone spel: Smurfs! Det är tydligen som Farmville (har inte spelat det) fast med Smurfar. Riktigt underhållande, men mycket att passa tider i spelet, för det är i realtid. Så jag brukar odla tomater innan jag lägger mig, så är de klara när jag vaknar (eller SKA gå upp). Ett riktigt bra sätt för mig att komma upp i tid. Haha! :D



Jag och min lillasyster Hedda.

Gymnasiestylisterna

Jag och Jonna har skrivit lite om Birgitta Lagerholms besök hos oss...

Klicka HÄR! för att komma till inlägget!

Modellering

...Detta innebär att man framhäver sitt ansikte så bästa sätt, framhäver helt enkelt! Eller förändrar former i ansiktet. Vi har inte gått genom det i skolan än.. Men jag ville ändå prova på lite. Jag har ingen aning om det är rätt eller fel.. Jag lär mig det ändå sen, men det är alltid kul att prova.
   Så här lägger jag ut några bilder på en modellering+globskugga med suddad droppskugga.

Globskugga+dropskugga:



Jag har i teorin (och verkligheten) förstorat mitt öga maximalt. Bara titta på bilden och jämför!! Jag har gjort en globskugga, som förstorar ögat och definierar globen. Dessutom lagt en suddad droppskugga (alla skuggir under ögat kallas droppskugga) som alltid förstorar maximalt! För extra effekt har jag lagt vit eyeliner på slemhinnan. Det förstorar och ger ett piggt uttryck!



Modellering+globskugga+dropskugga:

  

  

Ska lägga ut fler, färgstarka sminkningar imorgon! Detta är bara lite smakprov ;)

Smiiink!

Har lånat hem smink idag, från skolan. Så kan jag öva skitmycket! Har redan gjort ca 8 sminkningar, och dels för att jag ska vara makeupartist till en fotografering i veckan! Så det ska verkligen bli skitkul!

Lägger ut alla bilder idag! Så kolla in lite senare ;)

Right now

Jag är verkligen ledsen för mitt dåliga bloggande! Har helt enkelt inte orkat eller varit tillräckligt inspirerad.


I onsdags var det Öppet Hus på min skola (Ystads Praktiska Gymnasium), så då gjorde jag en sminkning på mig själv; bas och en globskugga. Orkar inte förklara ingående om vad det är... Kan göra det en annan gång som ett separat inlägg. Och det sminket vi har i skolan är jättebra. Här är en oredigerad bild.








Igår var vi lediga (eller hade studiedag). Så då skulle jag behövt göra två eller tre arbeten som jag inte är färdig med än, men lat som jag är, så har jag inte gjort det än. Istället skottade jag massor av snö, sedan lekte jag lite med mina småsyskon i snön.



Här är mina fräcka långkalsonger (och det är jag som tar fotot) Så att ni inte tror att jag hände upp mina ben ;)




Idag har jag tagit hand om mig själv. Sovit ovanligt länge (vilket jag behövt), och använt hårinpackning och ansiktsmask, för att vara lite fin. Min hud och mitt hår har verkligen tagit stor skada av vädret. Håret har blivit helt strävt och min hud fnasar sönder. Och desto torrare min hud är, desto fler röda prickar får jag.. Så min hud ser hemsk ut!!



Jag idag, i morgonrock och fixade ögonbryn för en gångs skull.




I torsdags var Birgitta Lagerholm (Sveriges främsta makeupartist och VD för Makeupstudion) och hälsade på mig och min klass. Då berättade hon för oss i ren allmänhet vad en makeupartist gör, vad man jobbar med, hur man kommer in i branschen, varför det är så viktigt med bra hygien etc...
   Vi fick vara delaktiga, så alla fick prova på en liten del av hur man gör en kolsvart sotning. Det var väldigt lärorikt, dock ganska nervöst när man skulle sminka inför henne. Vi har en bild på skolans kamera, ska lägga ut den när jag har bilden. (jag uppdaterar detta inlägget då) Och av henne fick alla i klassen 20% rabatt på alla hennes produkter i ett par år framåt. Så jag passade på att tjata till mig lite julklappar ;) Vi använder hennes smink i skolan ( .FÄRG heter märket) och det är jättebra, så här är vad jag beställde till mig själv.


Nordic Winter Fresh INFO:


Nordic Winter Fresh

Mineralpuder är något för dig som vill kunna lägga en lätt foundation utan att du ser för sminkad ut i dagsljus. Det finkorniga pudret jobbas in i hyn med en speciell mineralpuderpensel eller om du vill ha mer täckning med en kabukipensel.

Denna produkt är också väl lämpad för filmning och fotografering med HDteknik. Det finns en tendens till skimmer i men du kommer inte att se glansig ut. För bästa hållbarhet kompletterar du ovanpå med ett vanligt nermattande puder.

10g    - Räcker skitlänge!! Ca ett år!

Kabukiborste

Kabukiborste

En oemotståndligt mjuk Kabukiborste med nylonhår hjälper dig att applicera ditt mineralpuder till en lätt och elegant makeup.

Snedskuren pensel

Snedskuren pensel

Vår bästa pensel! Fuktad använder du den till att teckna ögonbryn, fästa en fransmarkering och torr skuggar du tätt runt ögonen, alldeles invid fransarna. En "must have" för varje sminkintresserad person!

Kakao

Kakao

Den tekniskt mycket avancerade
dubbelmikroniserande processen av pigmenten i skuggorna, lovar inte bara en mjuk, sammetslen känsla på huden utan också en överlägsen tålighet och långvarig effekt!

De mikroskopiskt fina pigmenten ger dig även
möjlighet att välja mellan ett transparent eller ett färgstarkt resultat. Dessutom åstadkommer de överlägsna resultat vid fotografering eller filmning med hög upplösning - d v s den nya krävande HDtekniken.

Den perfekta skuggan för dig som vill skugga dina ögon på ett naturligt sätt eller är lätt cendréfärgad i brynen och vill förstärka dessa. För bästa resultat på brynen - använd den torr eller fuktad tillsammans med en snedskuren pensel.

Genomskinlig necessär
 

Genomskinlig necessär

En genomskinlig necessär som gör det lätt att sortera och hitta bland dina produkter.


Löspuder - Caramel 10g

Löspuder - Caramel 10g


Det sammetslena pudret fixerar din makeupcreme och hjälper till att hålla makeupen fräsch och på plats hela dagen. Du kan välja mellan tre nyanser och även blanda dem efter behov när du blir alltmer solbränd framemot sommaren.

Tänk på att inte välja ett för mörkt puder till fixeringen av din bas - det blir lätt fläckigt. Har du gjort din bas för ljus. Pudra först som vanligt och därefter kan du försiktigt borsta på ett mörkare puder över kindben och panna för att höja friskheten.

(Men detta är inte den färgen jag köpte, jag köpte Vanilla; ett vitt, genomskinligt puder. Det passar alla hudfärger bättre. Kunde bara ta denna bilden, för Vanilla var tydligen slutsåld idag.)


Detta var allt jag köpte till mig själv, jag köpte en del annat också, som jag inte tänker blogga om.

Ha det bra, och hoppas att ni gillade inlägget :)
RSS 2.0