Andrés Magic Skin Potion

Nu tänkte jag skriva om min vinter-huskur för huden!

Du behöver:

2 msk Olivolja
1 dl socker
2 msk flytande honung
1 tsk koncentrerad citronjuice
1 msk vanilj yoghurt
En liten bit hackad morot (jättesmå korn)
Tomatjuice och kärnor (från en färsk tomat)

Du kanske tycker att detta låter som jättekonstiga ingredienser. Men jag har valt ut ingredienser noga, för jag vet vad de gör och inte gör. Och vilka effekter det har. Dessutom smakar den jättegott, tro det eller ej!  Blanda samman alla ingredienser noga!

Olivolja: Innehåller många näringsgivande ämnen från oliver. Är dessutom väldigt, väldigt återfuktande för huden, och det täpper inte till porerna!
Socker: Har en exfolierande verkan och ger huden mycket näring för att huden ska kunna göra sin cellförnyelse.
Honung: Återfuktande, mycket näring och binder fast ingredienserna, så att det inte blir en sörja.
Citronjuice: Innehåller massor av C-vitamin som bidrar till hudens cellförnyelse. Den djuprengör även porer och förebygger finnar.
Vaniljyogurt: Ger otroligt många bra ämnen till huden, dels A- och D- vitamin, också vädligt återfuktande.
Morot: Innehåller betakaroten som kan hjälpa till att huden blir brunare och lite mer gyllene. Har även en exfoliernade verkan.
Tomatjuice och kärnorna: Tomater är sprängfyllda med anti-oxidanter som verkar effektivt mot fria radikaler. Kärnorna har en exfoliernade effekt.

Effekter av produkten: Du får en klar, mjuk hud utan torra fläckar, eller torr hud över huvudtaget. Du djuprengör ditt ansikte och förebygger orenheter. Du får en dubbel återfuktande effekt; både vattenbaserad och oljebaserad. När olja och vatten samarbetar med varandra, får man den bästa återfuktningen av alla!

För bästa effekt av produkten: (Gör detta på kvällen, innan du lägger dig) Koka upp vatten i en kastrull. Ha huvudet över kastrullen med en handduk över, och låt ångan tränga in i huden ca 5-7 minuter. Ta produkten i fingertopparna och använd dig av lätta cirkelrörelser i ansiktet (undvik ögonområdet) precis som när du använder en peeling. Massera in i huden tills sockret har "smält in i huden". Skölj därefter av med ljummet vatten. Spraya lite ansiktsvatten i ansiktet och smörj direkt in dig med en återfuktande kräm. SOV!

På morgonen vaknar du med ett nytt, finare ansikte. Använd var 3:e dag.



Såhär bör den se ut. Glöm inte att blanda ordentligt innan användning.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0