Vad gjorde vi i Ullared?

Vi var först på en föreläsning om Ullared; hur uppstod butiken, hur utvecklades allt, rekord, siffror, besökare, sortiment, affärsidé osv osv!! Riktigt bra och intressant föreläsning som hade bra innehåll men kanske en gnutta för lång.

Därefter fick vi shoppa och göra en uppgift i någon av butikerna genom att se hur deras sortiment var, hur varorna exponerades och varför just den butiken valt att vara i Ullared.

YPG påväg till Ullared

Sitter på bussen med 20 andra elever, för idag ska vi på studiebesök i Ullared och träffa VDn Boris :) Är astrött!!

Se vad livet lät dig bli, en dag är du glad att du är du

Nu är jag slingblond

Mitt förra inlägg kunde inte läggas upp igår, men idag gick det och här är resultatet.

Slingas blond

Är på Good Hair och gör ljusa slingor :) Hoppas på det bästa nu! ;)

Mat och massage hos moster

Åkte till moster med massagebänken och gav henne helkroppsmassage. Sen åt vi bakad potatis :) Riktigt gott! Inget man äter varje dag.

En tur till Ikea med klassen!

Vi åkte på en "spontan" tur till Ikea och köpte allt vi behövde till vårt spa: några hyllor, påslakan, handdukar och ljus. Vi hade ganska bråttom, men trots det hann jag och Felicia sätta ihop 5 hyllor på ungefär en timme. Imorgon bitti ska vi ställa i ordning det sista för att sen kunna ta emot kunder :) Visar bilder om jag hinner imorgon under dagen :)

Naturlig ögonskugga

Blev sugen på att testa en neutral makeup idag, och jag har använt:
 
Ögonskuggor:
Grädde
Nougat
Kakao

Verktyg:
Ögonskuggspensel S
Ögonskuggspensel M
Snedskuren pensel

( allt från http://makeupfabriken.se )

MasterpieceMAX mascara från Max Factor





Lektion om hår

Under två onsdagar har Patricia och Emelie från Good Hair varit hos oss och lärt oss om uppsättningar, tupering etc. Idag hade vi fått i läxa att göra en egen accessoar till en uppsättning vi skulle göra.

Massagebänken!

Har haft riktigt mysigt med min älskling (massagebänken) idag! Fan vad glad jag är över att ha en! :D
   Idag har jag badat, skrubbat mig, rakat mig, haft hårinpackning och smort in mig. Skönt att ta hand om sig själv ibland och att man känner sig superduper-fräsch dagen efter!
   Har även övat helkroppsmassage och brynplockning på mamma, det är bra att kunna öva sånt hemma.





Dagens outfit

Massagebänk!!!!!!!

Har precis köpt en massagebänk, och jag är riktigt överlycklig!! :D

Colorblast

Kände bara att nu köper jag allt jag behöver, sen får jag skita i att handla på ett bra tag! Det enda jag saknar nu är ett hårspray och en rengöringsmjölk.

Mitt trogna hår-märke Tigi Bed Head. Shampoo, balsam och leave-in-conditioner som även innehåller UV och värmeskydd.


Några olika rouger och concealers från Tikei som jag beställde med eye kabuki.


Kroppsolja och deo från Yvonne Ryding

Underbar mat

Sitter i skolan och äter, riktigt gott!

Har inte tid att glänsa

Var på Åhléns en snabbis med mamma och då hittade jag två ansiktsmasker från Formula 10.0.6. No time to shine kostade ca 35kr, för den var på halva rea-priset, och Pores be Pure kostade 19kr.

Skapa mjuka skuggor och övergångar

Beställde hem en s.k Eye Kabuki från Tikei, egentligen menat för att använda den till röda prickar för att den var liten och precis. Och det funkade den super till, men jag provade den till globlinjen också. Och där var den ännu bättre! Det blev plötsligt riktigt lätt att hitta globlinjen och få fina och mjuka övergångar!

Titta på vänster öga. Har använt Nougat och lite av Kakao från Makeupfabriken. Inga skarpa övergångar! Perfekt!


Matt

Minns ni mitt matta nagellack från Peggy Sage jag skrev om för ett tag sedan? Fick lära mig lite lätt om hur man lackar och filar naglar i torsdags :) Just därför blev det extra roligt att testa hur mycket lättare det blir med rätt teknik ;)



Jag testade det med ett överlack, och då blev det som ett vanligt. Gillar verkligen färgen!!

Praktik

Nu känner jag att skolan över lag är på hos väg framåt, och det gillar jag! Alla utom en i klassen har hittat praktikplats och vi har fått godkänt av rektorn att handla in möbler från Ikea till Spa:t, så nu känns våra lektioner "seriösa" vad gäller hantverk. Det känns riktigt skönt i min hjärna, tror inte ni förstår vilken lättnad detta är för mig!

Vi är på praktik tors+fredag, varannan vecka. På så sätt är vi bara halva klassen så att vi kan lära oss mer djupgående och att det inte blir lika rörigt. Jag är på Chrispa, och igår fick jag packa upp en massa nyheter och göra detta erbjudande-stället:

En städad look

Kände mig duktig som gjorde i ordning min garderob inför vårens fina plagg. Har hittat en massa snyggt på HM som jag vill ha. Känns som jag behöver ganska mycket grejer nu... Kläder, skor, hudvårdsprodukter och hårprodukter. Men jag har inte råd :(

När man ser tillbaka

Tittar på bilder sen somras när jag var blond. Tänkte nämnligen gå tillbaka till blond nu när våren snart är här, man känner sig genast fräschare och får lite mer färg i ansiktet.
   Men när jag tittar noga så tycker jag att jag passar mycket bättre i brunt med svaga röda nyanser än som blond, men jag trivs bättre som blond än brunhårig.

Januari, 15

Stooort grattis igen, syrran! :D





En fråga

Hej! Jag har följt din blogg ett tag och nu är det så att jag konfirmerar mig den 21 april det här året och jag undrar om du har några konfa-sminktips att ge? Tacksam för svar :D Kramisar Carro

Satsa på ett snyggt underlag (foundation+concealer+puder alt. concealer+mineralpuder). Få din hy att se felfri ut och se verkligen till att du har rätt foundationfärg. Man vill inte se ut som en tiger på ett foto när du vet att många andra kommer ha det fotot också. En fransmarkering (eyeliner mellan fransarna) är aldrig fel heller. Om du känner att du vill ha ögonskugga, välj en beige/brun och överdriv inte. Tänk Less is More. Lycka till!

Lugnt

Har det väldigt lugnt, har en del jag skulle behöva göra, men jag har ingen brotska iallafall. Har bestämt mig för att göra klart en läxa i HV F idag så slipper jag det ;) Nu nördar jag mig och spelar pokemon haha ;)

Firar min storasyster

Idag fyller min älskade syster 21 :) Så nu har vi ätit en massa gott och onyttigt ;) Grattis!!

Prom Night Fashion Show

Stylisterna i årskurs 2 på Ystad Praktiska Gymnasium presenterar och hälsar er välkomna till Prom Night Fashion Show!

Torsdagen den 16:e februari ställer vi till med modevisning i Surbrunnsparken. En visning med student/balkläder, skor och smycken för både tjejer och killar!

I pausen ser vi Alex och Solly uppträda på scenen och vi bjuder på tilltugg.

Goodiebags till de 50 första, så kom i tid!

Fri entré!
Insläpp 18.00
Start av visning 18.30

Sponsorer:
Pink&Purple
Dressmann
Sjöbo Guld&Ur
Footwear
Bergstrands skor

Sponsorer av goodiebags:
Chrispa Kosmetik & Accessoarer
Good Hair
Makeupfabriken
Parelle Cosmetics
Peggy Sage
Vackra Hudvård & Design

Klicka här för att se evenemanget på facebook


Mina "måsten"

Nicole undrade detta:

Ditt favoritsminkmärke?

Dina 3 måsten i sminknessecären & hudnessecären och hårnessecären?

Mitt favorit-sminkmärke är Tikei om det gäller vad jag själv använder, annars är det .FÄRG by Makeupstudion (http://makeupfabriken.se)

Smink
Trio concealer från .FÄRG
Tikei mineralpuder
Tikei's kabukiborste

Hud
Tromborg Lip Cure
MAC Fix +
Peggy Sage rengöringsmjölk

Hår
Wella Professionals Thermal Image (värmeskydd)
Miniplattång från Remington
Tigi Catwalk Work it Hairspray

Vår salong

Nu är vår salong nästan i full gång! Vi väntar på ny inredning och en del produkter, sen kan vi ge gärnet! ;) Ni får gärna gilla vår FB-sida där ni kan ta del av vår prislista, erbjudanden och nyheter! Våra priser är riktigt, riktigt låga! Så om man i vanliga fall känner att man inte kan unna sig något, så kan man verkligen det hos oss!

Amethyst and satin lilac

Vi gjorde balsminkningar i skolan idag som vi önskat inför vår modevisning. Under de två kommande onsdagarna ska två frisörer: Patricia och Emelie från Good Hair komma och lära oss om hår och uppsättningar :) Idag sminkade jag mig själv med en matt ametist färg och ett skimmer som heter satin lilac från .färg

Brunt

Att först rita på ett papper och därefter på ansiktet är något makeupartister ofta gör. Varför? För att underlätta för sig själv så att både man själv och kunden kan se möjligheter och om man vill ändra något eller göra något annorlunda, välja en annan färg osv.
   Idag ritade jag en handritad modell, inte helt lätt, men jag blev nöjd :)





Svar från frågestunden



Marie: Vilken är din favoriträtt?

Kusinen: Visst kan jag det ;)

Moa: Jag valde stylist för att jag kände: "detta vill jag göra".  Just varför jag valde stylist här i Ystad på YPG var för att där blir jag certifierad och diplomerad som makeupartist, hårstylist och nagelteknolog. Inte nog med det! Vi får även lära oss om hud, göra behandlingar och lära oss fransförlängning. Men detta blir vi inte certifierade som, detta är extra :)
   Hur mycket jag spenderar är lite beroende på vad jag behöver för tillfället. Jag har oftast runt 650:- att göra av med varje månad på sånt jag vill ha/behöver; kläder, smink, hud och hårprodukter etc. När jag har lite mer än så brukar jag köpa "rejält" med grejer av antingen smink eller hudvård eller hårprodukter (men det brukar jag inte alls så ofta som hud/smink) Hur som helt är det kul att shoppa och det gör jag så ofta jag har råd :)

Marie: Min absoluta favoriträtt är min mammas lasange, den är heeelt oslagbar och en riktig kaloribomb ;)

Frågestund

Ska försöka bli bättre på bloggandet nu! Har en del nya bloggprojekt på G så att min blogg blir lite roligare att läsa och mer intresse-inriktad :)

Nu kör jag igång med en frågestund där du kan ställa personliga frågor, vad du vill se mer i bloggen, om du vill att jag ska göra en tutorial av en sminkning, du kan fråga mig vad du vill! Jag svarar på era frågor imorgon kl 18.00!

Frukost

Vaknade 13.30 idag... Har vaknat sent varenda dag nu och haft riktigt skumma drömmar om en massa personer. Riktigt läskiga drömmar. Nu har jag iallafall ätit frukost (nya bullar) och det var riktigt gott! :)

Fredagsmys

Spenderar kvällen framför tv med film och äter godsaker :)

Lyster

Om man vill ha mycket lyster finns det en del knep!

•primer med lyster
•mineralpuder
•highlighter
•skimrande bronzer
•face mist


Jag tävlar om produkter från MAC på http://blogg.veckorevyn.com/hiilen

Har läst Helén Torsgårdens blogg ett bra tag nu och tycker hon är grym! Inte så konstigt när hon är utbildad på MakeupStudion! ;) Och just nu har hon en tävling om några produkter från MAC, och då tänkte jag vara med och tävla :) Tävlingen avslutas fredagen den 13.. otur? ;)



Långa, svarta fransar

Jag BUSade inatt

Kände att jag var riktigt blek och grå igår, ni vet nästan sjukligt blek.. Och jag gillar inte att sola i solarium, så jag tog till BUSen, återigen hawaiian tropics sun dial som ger naturligast färg enligt mig.

Mina favoritprodukter!

Har en del produkter som jag använder alltid, så här visar jag och kommer skriva lite om produkterna :)



Makeupfabriken trio concealer: Denna tre-färg:iga concealer har en väldigt krämig och ganska fet konsistens som täcker allt! Du kan arbeta med den tunt eller tjockt beroende på hur mycket du behöver täcka. Den neutraliserar även rödhet eller mörka ringar beroende på vilken färg du väljer. Väldigt dryg och därför prisvärd; 259:-

Tigi Catwalk work it Hairspray: Ett väldigt lätt men starkt hårspray som håller frisyren på plats, ger massor av glans utan att se fettigt ut, motverkar friss och är vattenresistent. Luktar underbart! ca 150:-

Yvonne Ryding Deo:  En något senare favorit, men ändå en fantastiskt produkt. Naturlig deo som innehåller en massa godsaker bl.a rapsolja. Doftar som YR's övriga produkter, är väldigt lätt, torkar snabbt, och framförallt riktigt mild och skonsam så att även om man precis rakat sig kan man använda den (stort +). Håller lukt och fukt borta, det enda dåliga är att man kan känna en svag doft av rapsojla i början... 80:-

Tromborg Lip Cure: Ett läppbalsam för alla med nariga och torra läppar! Den läker verkligen läpparna! Behövs endast appliceras två ggr/dag (och efter mat). Luktar och smakar hallon. Dina läppar kommer tacka dig trots det dyra priset: 165:- Det är värt det!!

Tikei mineralfoundation: Sist med inte minst... Utan mineralpudret hade inte jag varit mig själv! Den är mitt allt och är en trogen användare sen 2 år tillbaka. Täcker riktigt bra för att vara mineral, du väljer själv hur mycket du vill täcka, ger en naturlig finish, läker hudern samtidigt som du döljer dina skavanker, innehåller inte bismuth oxychloride och är fruktansvärt billig! Testa och du kommer inte ångra dig eller gå tillbaka till flytande! 129:-

I know you, and you are mine

Mitt liv har bestått av många dåliga minnen, och säkerligen lika många bra, så låt oss minnas alla fina minnen ♥





































Hur man tvättar penslar

1. Börja med att dela upp penslarna i syntet och djurhårs

2. Tvätta djurhårspenslarna med diskmedel, schampo och sist balsam. Skölj ur noga!

3. Tvätta syntetpenslarna med diskmedel.

4. Lägg penslarna plant på en handduk och låt torka.

HUR DU TVÄTTAR!
Häll en liten klick av diskmedel/schampo i handflatan. Blöt penseln och vispa runt den i din handflata tills det löddrar mycket. Skölj ur penseln med håren nedåt!! Krama ur allt vatten. Torka aldrig med hårfön!

2012

Hade ett väldigt trevligt och relativt lugnt nyår med vänner! På nyårsdagen var jag på Gk Splitts nyårsgala och "uppträdde" där tillsammans med den gruppen jag tränar. Sen har jag mest tagit det lugnt och idag har jag städat ganska mycket..

Linda, Felicia, Elin och Jag
 



Skulle inte vilja säga att jag har några nyårslöften, men jag har en del jag vill uppnå detta året!

¤ Dricka mycket vatten varje dag
¤ Inte trycka finnar/pormaskar med naglarna
¤ Lyssna mer på mitt hjärta
¤ Tänka noga innan jag fattar ett beslut
¤ Försöka strunta i skitsnack

Har ni något ni vill uppnå i år?
RSS 2.0