Twilight makeup

Fick en otrolig inspiration att göra en makeup inspirerad av Bella Swan från Twilight när jag såg den sista filmen på bio igår! Och med lite extra effekter är denna klockren!
 

Lärt oss drag queen makeup!

Idag har vi ystadselever tillsammans med malmöeleverna lärt oss en drag Queen makeup av Robin Werner från Peggy Sage-butiken! Så himla lärorikt och givande att få höra från ett riktigt proffs! Här ser ni mig! Haha, skratta nu MED mig ;)

Perfekt till vintern: matt och lyster

På sommaren brukar man ofta använda produkter som ska ge glöd och förstärka solbränna, och på vintern mer mattande produkter.

Jag tycker att vi ska försöka hålla en jämn balans mellan matt och lyster till vintern!

Håll gärna t-zonen matt och pudra på lite under dagen om det behövs. Testa ett transparent (blir alltid snyggast) som IsaDoras velvet touch conpact powder i färgen 10 sheer transparent.

Kindbenet kan du gärna få lite extra glöd på, och det kan du göra med en primer (från lumene tex) eller använda en snygg skugga. Jag har en från Peggy Sage i färgen Rose malicieux.

Ett litet extra tips är att hålla läpparna ospruckna och hela med hjälp av ett bra läppcerat gjort på naturliga produkter, mitt är från Nuxe.

Färgglada läppar

Varför satsa all energi på ögonen när man kan göra det på läpparna?

Läpparna anses vara en av kvinnans "viktigaste" delar som tar mycket uppmärksamhet. En snygg ögonmakeup kan ibland ta lite tid och kräva mycket produkter beroende på vad man ska göra. Med ett snyggt läppstift eller pigmentrikt läppglans kommer man undan lätt både i plånboken och med tålamodet.

Satsa på en varmare färg och du har en varm hudton, kall färg om du har kall hudton, eller välj tvärtom för att ge kontrast! Det är du som bestämmer!

Även om jag aldrig använder läppstift eller läppglans (förutom till maskerad) så gillar jag verkligen ett orange-rosa-rött, ganska genomskinlig färg som inte är så stark. Glöm inte pussa av! :)

Humör-ändrande dofter

Dofter är något som jag på den senaste tiden har börjat se något mer i än bara vad det luktar.

Tänk er en doft som luktar äpple. Den luktar väldigt fräscht. Vanilj luktar väldigt sött och härligt. Apelsin kan kännas lite varmt och mystiskt.

Dofter är även något som vi kan attraheras av utan att vi själva vet det. Vi alla har så kallade feromoner som är "vår egen doft". En doft på mig kan lukta helt olika på dig och mig, även om det är samma doft.

Jag och en kompis testade lady gaga Fame, och den luktade mer av det söta i parfymen på mig, och mer av det blommiga på henne. Konstigt kanske?

Och nu till saken: lavendel till exempel är lugnande som de flesta vet kanske. Man kan till exempel köpa lite potpurri (finns på Ikea bland annat) och placera ut i rum för att ge en svag doft som har effekt på dig utan att du vet det. Du kan även lägga lite potpurri i din garderob för att få kläderna att lukta lite gott också ;) Jag har lagt lite potpurri bredvid sängen, så att jag kanske kan sova lite bättre. Får helt enkelt se om det hjälper, hur som helst luktar det underbart iallafall!


Min nya concealer från Clinique

Har aldrig testat något från Clinique innan, så nu börjar jag med en concealer för ögonen iallafall! Den är fuktgivande, har bra täckförmåga, blir skitbra även med flera lager, även över annan makeup, och ljusreflekterande egenskaper.

Täckning: 4/5
Fukt: 3/5
Byggbarhet: 5/5
Ljusreflekterande: 4/5

På bilden är vänster öga MED concealern.

Känner mig som en ny människa

Ett lov kan verkligen göra underverk för själen, och en liten update i hår och hud satt fint. En aning brunare, och en ny frisyr har tagit plats och jag kan inte vara annat än nöjd :)))))

Testar pore strips igen

Det var väääldigt längesen jag använde pore strips, men när jag väl gjorde det, så var jag nöjd. Nu ger jag dem en chans igen och testar :)

RSS 2.0