Okej

Har verkligen inte haft tid med bloggen! Jag har haft massvis med saker att göra, och det har varit kul såklart, men bloggen kom vid sidan om. Funderar på att ha ett nytt veckotema, vad tycker ni att jag ska ha för tema? :)

Mitt badrum

Gick på Åhléns förra veckan och fick en sån himla inspiration till att fixa till mitt badrum en gång för alla, så jag åkte faktiskt till Ikea och köpte mig några godsaker för att få fint. Är inte helt nöjd än, det behövs fortfarande mer förvaring och småpynt, men det tar jag en annan dag :)

Hår och naglar

Hade lovat min lillasyster att köpa en donut till henne, men alla var slut :( Istället fick jag ta till min kreativitet och sätta i en strumpa i håret istället, och det blev bra faktiskt :) Testade även att göra en melon på en av naglarna, skitcoolt!

Penselställ

Har fått ett väldigt fint och praktiskt penselställ från Chrispa där jag får plats med nästan alla mina penslar. Perfekt att ha så att man kan hålla koll på sina penslar!! :)

Efter hudslipning!

Hudslipningen gick väldigt bra och jag har fått ett väldigt bra resultat! Jag tyckte att det kändes lite obehagligt, men jag är väldigt känslig och tycker att det killas typ. Det kändes en del, som en hård peeling, men det är värt resultatet! Min hud är väldigt mjuk och jag känner att all "överskottshud" är borta. Porerna är mindre och hudtonen har förbättrats, mina ärr har också dämpats. (Precis som en AHA-syra behandling fast där det känns som att få salt i ett sår i hela ansiket)
   En hudslipning+ansiktsbehandling på 60min kostar 595:-.

Hudslipning

Imorgon ska jag på ansiktsbehandling och hudslipning. En hudslipning är inte alls så farlig som det låter faktiskt! Man slipar bort döda hudceller, reducerar rynkor, ärr, porer och ökar cellförnyelsen. En "enkel" uppfräschning för huden! Ska skriva mer om det efter behandlingen imorgon med bilder och mer info om det hela :) Puss och kramLite lätt om C skincare

Lite lätt om KEB

Salongen jag inrett

Ni minns kanske för ett par veckor sedan när jag började måla i en salong? Den är färdig nu och jag kan stolt visa Ericas salong! Ni får väldigt gärna kommentera vad ni tycker :)

Lördagen den 14/4 är du välkommen på vår invigning av Hud & Skönhet samt FigurStudion mellan 10-14 på Chrispa!

Detta är E-light:en som Erica använder för permanent hårborttagning, ytliga blodkärl, acne osv.


Här är produkterna hon säljer från KEB och Cskincare.


Och här har vi väntrummet :)

Misstag du inte tänker på

Är dina örgott rena?
Tar du dig i ansiktet under dagen?
Ligger håret i ansiktet?
Har du rena handdukar?

Detta är bara några sker som påverkar din hud! Smuts du inte ser eller tänker på. Men när man väl har sett det, så tänker man på det! Jag pillar mig aldrig i ansiktet under dagen till exempel! Till och med min hudterapeut tycker att jag är lite fjöntig, haha ;)

 

Rätt hudvårdsprodukter!

Att använda rätt hudvårdsprodukter är superviktigt för en bra hy, inte bara för sin hudtyp utan även ingrediens-mässigt. Använd rena, gärna så naturliga produkter som möjligt. Ta reda på innehållet så att där inte finns parabener, mineraloljor och silikoner.
   Två märken som är hyfsat billiga och väldigt bra är KEB och C skincare! KEB är en blandning av vetenskap och natur! Väldigt prisvärda produkter som passar alla. Väldigt snygga förpackningar och lätt att hitta vad man behöver. C skincare är helt ekologiskt och har också en enkel serie som passar alla. Luktar underbart och väldigt billiga.
   Båda dessa märken hittar du på b.la på http://hudochskonhet.com där jag köpt mina produkter! Det är min hudterapeut Erica som rekommenderat dessa produkter åt mig, och min hud har som sagt tillsammans med E-light acne treatment och produkter från KEB och C skincare som min hud blivit så fin! :)

Hudtyper!

Torr & Känslig hud: Typiska drag för denna hudtypen är att man ofta är matt, stram, fnasig och blir röd lätt. Det är viktigt att använda milda produkter som återfuktar mycket! Peggy Sage har bra produkter för torr hud! Dock luktar vissa av dom ganska mycket parfym.Normal/Blandhy: Normal hy är faktiskt väldigt ovanlig. Då är man varken fett eller torr och har inga större hudproblem. Blandhy däremot är den vanligaste hudtypen! Det innebär att man har en fetare T-zon (haka, näsa, panna) och är normal/torr på kinderna. Det är viktigt att peela huden med jämna mellanrum och behandla ansiksområdena olika. Använd en mer fuktgivande kräm på kinderna och en lättare i t-zonen!Fet hud & Akne: En fet hy har ofta en för hög sebumproduktion vilket gör huden glansig och lätt bildar finnar och kan även leda till akne. En fet hy är tjockare än andra hudtyper vilket gör att man måste peela huden ofta för att förhindra mer finnar och oljig hud. Det viktigaste är faktiskt att smörja in sig med rätt kräm! Om du bara rengör och rengör utan att återfukta kommer din hud bara producera mer sebum, så glöm inte att smörja in dig!
HÄÄÄÄÄÄÄR kan du testa din hudtyp med hjälp av några frågor, men jag rekommenderar att gå till en hudterapeut, det har hjälpt mig fruktansvärt mycket!! 

Hudvårdsvecka!

Big Brother brukar ha olika tema varje vecka, så jag följer deras stil och kommer ha en hudvårdsvecka där jag kommer skriva så gott som ALLT jag vet om hudvård; för både tjejer och killar! Vad tror ni om det? Jag tror det kommer bli skitbra! :)

Byte av fönster!

Har haft fullt upp mån+tis+ons med diverse saker och har haft enormt kul! Idag har jag hjälpt pappa byta fönster hemma hos oss och det har gått väldigt bra! :)

Ikea

Sitter på Ikea med Erica och äter mat! Riktigt gott :D

RSS 2.0