E-light acne-treatment

Idag har jag varit hos min hudterapeut Erica igen och gjort permanent hårborttagning på ländryggen och acne-treatment i pannan.
   Nu har jag inte acne, men denna gör många olika saker: Den förgör/förintar/förstör aktiv acne-aktivitet och alla bakterier, reducerar talgkörtlarnas aktivitet. Den hjälper huden att läka gammal akne, gamla ärr och jämnar ut hudtonen.
   Vid aktiv acne ska man behandlas 2ggr/vecka under totalt 8 behandlingar. Detta kostar 500:-/område eller 1500:- i hela ansiktet, per gång. Erica Erlandsson befinner sig på Chrispa där hon och Mia har tre behandlingsrum för olika behandlingar, b.la fettreducerning, hårborttagning, ansiktsbehandlingar osv. Vill man boka tid till något så når man henne på 0706- 94 90 76.
   -Hur känns det? Jo, första gången var jag ganska nervös och exalterad och förväntade mig det värsta typ. Känslan är olika från person till person. Jag tycker att det känns som att bränna sig snabbt på en spisplatta och få små nålstick i huden. "Smärtan" går över snabbt och man blir lite röd, men det dämpas efter 1-2 timmar.

Denna bild är tagen den 17:e januari.


Och denna är tagen idag (31 mars)


Jag har inte alls lika många finnar längre, min hudton är jämnare och min hud är inte lika fet/blank. Detta är något jag verkligen rekommenderar och tycker ni borde testa/göra!!

Den snyggaste makeupen för alla tillfälle!

Nu kommer jag med en liten bild-tutorial på den snyggaste (enligt mig) makeupen som du kan ha alltid; till konfirmation, fest, vardag osv.

1. Börja med en lätt primer. Gör en tunn eyeliner mellan dina egna fransar (väster öga)


2. Lägg sedan en ljus skugga i ögonvrån och på brynbenet (höger öga). Packa på en beige färg från mitten av locket och utåt. (vänster öga)


3. Lägg ytterligare en mörkbrun skugga precis i hörnet av ögat som ser ut som dessa två tecken:
<  >


4. Sudda ut alla kanter med en mjuk, fluffig pensel!


5. Gör samma sak under ögat och lägg en vit kajal på vattenlinjen.


6. Sist ut: Mascara!

André testar: HH Minerals

Idag har jag testat ett märke som heter HH Minerals som endast innehåller bra ingredienser (enligt mig som även är väääldigt kritisk mot det mesta vad gäller mineralsmink). Blev kär i en bronzer som heter Sunkissed och ser så himla naturlig ut! Den absolut bästa bronzern jag testat hitintills!







Detta var jag inte beredd på!

Tittade precis genom mina kommentarer och min statistik som under 1 dag gått upp med över 300%, helt sjukt! :O Men det gillar jag! Tack alla ni underbara läsare!!! :D



Precis kommit hem

Var i salongen till 21 igår, och har precis kommit hem därifrån nu. Det blir riktigt, riktigt snyggt, och det enda som ska göras nu är att sätta upp ett skåp, sen är det färdigt!! :)

Tacos!!

Är hos pappa och ska fira min låtsaslillebror (fyller dock inte år förrän om 10dagar) och snart ska vi äta tacos! Så jävla gott :D

Ett tillkännagivande



Angående detta så känns det riktigt skönt att ha kommit ut och alla har tagit detta väldigt bra! Man känner sig mycket säkrare om vem man är och bryr sig inte om vad alla andra tycker. Om det nu är någon som inte accepterar det så är det inte en riktig vän, sen är det inget mer med det liksom!
   Jag började berätta detta för mina närmsta vänner, och efter ett tag kände jag att jag kunde skriva ut det på FB. Jag är faktiskt ganska förvånad över att jag inte bryr mig vad folk tycker, för jag brukar alltid vara väldigt mån om det.
   Nu är det såhär iallafall, och jag ska fortsätta titta på Big Brother, vi hörs!

Man kan se många berättelser bakom

Alla dagar kan inte vara lika bra

Alla har sina upp och nedgångar i livet. Just nu är en del av mig påväg högt upp medan en parallel del av mig går neråt :( Det kan vara svårt att se ljuset i det mörka, men det finns alltid en lösning på sina problem om man bara vill! Man måste försöka hitta en anledning att le istället för att hitta 1000 anledningar att gråta :)

Vilka borstar till vad?



Kabukiborste: Använder jag för att applicera mitt underbara mineralpuder från Tikei.
Concealerborste: Använder jag för att lägga en gul mineralconcealer under ögonen.
Eye kabuki: Denna lilla pensel använder jag för att dutta grön mineralconcealer på röda ställen.

Dessa tre borstar kommer från http://tikei.se som jag döds-älskar och inte hade klarat mig utan! Bättre kvalitet och hållbarhet har jag inte hittat någon annan stans. Av mina 7 borstar jag har från tikei har endast 1 ynka strå trillat av under 2år! Dessa är underbart mjuka (som ingen annan borste du tetsat) och de har precis samma kvalitet som när jag köpte dem för 1 eller 2 år sedan!  5/5



Puderborste: Använder jag för att lägga på ett tunt lager mineral veil. Väldigt tät borste som trots att den är gjort av djurhår är väldigt mjuk.
Rougeborste: Samma sak som ovan. Perfekt form för att lägga rouge, highlighter och bronzer!
Frans/bryn-kam: Inget speciellt med denna, den funkar som den ska.
Snedskuren pensel: Använder jag för att fylla i brynen. Perfekt vinkel på borsten och håren är behandlade med ett medel som gör att den aldrig tappar formen! :)

Dessa fyra borstar/penslar kommer från http://makeupfabriken.se. Jag gillar dessa borstarna. De ger en härlig finish och har ett proffessionellt utseende. Resultatet blir alltid bra, men tyvärr tappade djurhårspenslarna väldigt mycket strån under de första tvättarna och tappar strån då och då. På mina ögonskuggspenslar har metallhöljet tyvärr blivit lite löst och det gillar jag inte! .FÄRG har väldigt bra kvalitet på alla sina produkter utom penslarna när det gäller hållbarhet tyvärr.    4/5

Nytt från HM









Renoverar och inreder hudsalong!

Idag har jag hållt på i 6h med att spackla, maskera osv samt måla 1gång i en blivande hudsalong där det ska göras ansiktsbehandlingar, permanent hårborttagning m.m. Jag har fått fria händer till att renovera, måla, inreda och bestämma så gott som allt hur det ska se ut! :D Detta är verkligen skitkul och jag kommer lägga ut ett smakprov nu, men sen lägger jag inte ut något förrän det är klart! Detta kommer bli grymt!!!!

Hudvårdstips!

  • Ha rent runt dig där du rengör ditt ansikte!
  • Använd rena handdukar när du torkar ansiktet.
  • Tvätta händerna innan du rengör ansiktet.
  • Byt örngott ofta!
  • Täck för ansiktet och du ska använda hårspray.
  • Var försäkrad om att du använder rätt produkter för din hudtyp! Detta är väldigt viktigt!
  • Om man inte återfuktar huden ordentligt producerar huden mer talg vilket leder till mer pormaskar och finnar. Även om du har fet hy så ska du smörja in dig!
  • Tryck eller kläm inte finnar/pormaskar! Du kan tömma porerna genom att ånga upp huden med ett ångbad eller duscha i varmt vatten. Därefter lindar du in fingrarna i toapapper och pressar ut talget väldigt försiktigt!
  • Sov aldrig med smink! Då kan inte din hud repareras och förnyas under natten.



En snygging och en fisk!

Bläddrade förbi en bild på Felicia W och mig sen vi hade fantasi-sminkningar. Imorgon ska vi börja med 20-tals-sminkningar! :)

Väldigt lugn helg

Var ledig från skolan igår, så jag åkte till pappa i torsdags kväll och varit här sen dess. Har bastat och tittat på tv mest :)

Min hudvårdsrutin



Jag har en torr/blandhy och är samtidigt känslig. De flesta produkter jag använder kommer från Peggy Sage. Undantagen är läppcreme, ögoncreme och eventuell solskyddsfaktor. Detta är min basic-rutin som jag gör varje morgon och kväll (bortsett från rakningen)

1. Rakning! Jag börjar med att blöta delarna av ansiktet där jag ska raka mig och applicerar rakgelén. Därefter rakar jag mig med Philips Sensotuch (denna kan användas lite både torr och våtrakning). Sist skäljer jag bort rester med vatten.

2. Rengöring! Jag tar en pump av Peggy Sages vitaminerade rengörningsmjölk och rengör ansikte och hals med cirkelrörelser i ca 1-2 min. Upprepas vid behov. Denna sköljer jag bort med hjälp av cellulosasvampar (kan man hitta i hälsokostbutiker osv.) som även hjälper till att ta bort döda hudceller och stimulera huden.

3. Ansiktsvatten! Jag fuktar en bomullspad med en pump ansiktsvatten. Därefter sveper jag den över ansiktet, uppifrån och ned. Detta stänger porerna och förbättrar hudens struktur och fuktbalans på djupet.

4. Fuktcreme! Allra sist tar jag upp ungefär 2 ärtor (i storlek) av creme och smörjer in ansikte och hals (ej ögon och mun). Denna creme jag använder återfuktar och lugnar en stressad hud samt är skyddande mot fria radikaler och skapar en fuktreservoar i epidermis (översta hudlagren).

Dejt med Malin

Idag började vi med en hudanalys och ansiktsbehandling i skolan. Efter skolan gick jag på dejt med Malin <3

Spirits a flying

Det absolut snyggaste lipglasset (ja, lipglasset) av alla kommer från MAC. Det heter Spirits a flying. Ett varmt orange-färgat gloss som blir ganska transparent och skimrigt på läpparna. Luktar och smakar underbart också!
   Jag tror att färgen kan jämföras med Tikei's Havanna, men jag är inte säker för jag har aldrig haft den på läpparna, bara tittat på färgen IRL.


Tycker dock att återgivningen av glanset och färgen inte kommer fram på bild, men ni får helt enkelt tro mig; det är det snyggaste av ALLA!

Highlighter

Higlighter är något som man kan använda för att ljusa upp eller förstora partier i ansiktet; näsa, kindben, amorbåge, haka, panna; allt efter dina behov. (Jag brukar använda highlighter och dusting (mörkare skugga) för att få min näsa att se rak ut till exempel).
   Det finns många olika varianter av highlighters; både i puderform, krämform och skuggform. Tikei har en som heter Mineral Veil Glow (puderform). MakeupStore har en som heter High Tech Lighter i färgen Platina (krämform). Makeupfabriken har en som heter Grädde (skuggform).
   Alla som jag nämnt funkar exakt lika bra och är av hög kvalité! Vilken ska just jag ha då? Jo: det är din hudtyp eller ditt önskemål som bestämmer. Krämform om man har lite torrare hy och kanske inte sminkar sig så mycket med foundation, concealer, puder osv. Tikei's blir naturlig och snygg på vilken yta du än lägger den, både om du har smink eller inte. Ger dock inte så stor uppljusande effekt. Skuggform passar bra om man har en normal-fet hy.
   MEN, även om jag har torr hy kan jag även ha i skuggform, det beror på vilket resultat jag vill ha, så det är bara att testa sig fram! :)

  

Svarar på frågor

Tänkte svara på lite frågor och kommentarer nu!

Om ricinolja funkar?
-
Kan tyvärr inte svara på det, inget jag har provat!

Permanent hårborttagning?
-Detta kommer jag skriva om när jag är färdig med mina behandlingar. Jag har än så länge varit på 2 beh. och tagit bort hår på ländryggen. Hela jag är full at ljusa fjun, men på ländryggen är håren en aning mer framträdande än vad jag trivs med. Ska även testa mot acne/ärr/ytliga blodkärl i ansiktet inom en väldigt snar framtid. Tycker detta är så himla spännande faktiskt! Självklart kommer jag dela med mig av den kunskapen jag får och resultaten! :)

Felfri hy?
-Även om det kan se ut så, så har jag inte en felfri hy, utan jag får den att se ut som det. Ska lägga ut ett inlägg om både min hudvårdsrutin och sminkrutin som får dig att se perfekt ut, utan att synas att du använt något :)

Fjun i ansiktet?
-Om man har mycket fjun i ansiktet finns det inte mycket att göra åt. Det man kan göra (om fjunen är mörka) är att man kan bleka det med hårfärg. Och man kan även göra permanent hårborttagning, men det kostar en del.

Mer smink?
-Ska försöka få in mer smink i bloggen. Och då antar jag att ni vill se lite tutorials och recensioner på olika produkter jag testar. Ska försöka ta mig till MakeupStore och införskaffa mig en sak så kanske det blir en massa finfina sminkningar här! :)

Körskola!

Har varit på handledarutbildning idag för körkort med pappa. Känns skönt att ha det gjort, så nu ska jag skriva in mig och börja plugga.

RSS 2.0