Pigga upp din makeup med en färgglad kajal!

Ibland kan sminkningen bli så tråkig och nästan för neutral, men man vågar kanske inte använda sig av en färgad ögonskugga. Testa då att lägga en färgglad kajal i vattenlinjen för att få det lilla extra! Här har jag använt en fuktad skugga för att jag ville ha en specifik färg, annars har MakeUpStore flera olika, urläckra varianter :)

Matt ögonskugga och lösfransar

En matt ögonskugga sitter aldrig fel! Här har jag använt Grädde, Nougat, Kakao och Kaffe från http://makeupfabriken.se och lösfransar från depend! En toppen kombination :)

Allt du behöver veta om sol, solskydd och SPF

Har både läst och hört en massa skitsnack om solskydd hit och dit om vad det gör, inte gör osv. Så nu ska jag berätta för er hur det verkligen ligger till!
 
- HÖGRE SPF SKYDDAR INTE MER
Du tror kanske att din hud får högre skydd om du väljer spf 30 istället för 10. Men det stämmer INTE. Din hud skyddas endast LÄNGRE. SPF:en står för hur lång tid du kan vara i solen. Vi låtsas att du kan vara i solen 10 minuter utan att bränna dig. Har du spf 10 kan du vara i solen 10 min gånger (spf) 10 = 100 minuter. Använder du istället spf 30 kan du vara ute i 300 minuter utan att bränna dig. Förstår ni?
 
-VILKEN SPF SKA JAG HA?
Det är din hudton och hudtyp som avgör vilken spf du kan behöva, en ljus hud behöver ofta en högre spf än de som är lite mer solbruna. Men vi alla behöver smörja in oss lika ofta. Även efter varje gång man har badat. När du badar tvättas ditt solskydd bort. Lita inte på att den är vattenresistens eller vattenfast. Ta aldrig den risken. Du har inget att förlora på att smörja in dig en extra gång.
 
-MAN BLIR BRUN OM MAN ANVÄNDER SOLKYDD!
Den största lögnen jag har hört är när någon säger att man inte blir brun om man använder solskydd. Korrekt svar: Du blir mycket brunare om du använder solskydd. Hudens melanin (det som färgar huden) behöver tid på sig att komma igång efter vintern. Därför blir du inte brun direkt. Du riskerar annars att få en solskada vilket kan leda till flera olika hudproblem, och i värsta fall cancer. Låt det ta lite tid. Använd aldrig sololja, detta "steker" huden och kan ge väldigt svåra blåsor i huden. En vanlig vit kräm funkar utmärkt!
 
-DU BEHÖVER SOLSKYDD PÅ VÅREN OCKSÅ!
Solen är faktiskt MYCKET starkare på våren än sommaren. Du har alltså mycket större chans för cancer om du inte skyddar dig under våren också. Anledningen till detta är att huden är "helt utan" något eget skydd för solen så här dags. Därför kan du bränna dig lättare än du tror, och det är inte alltid du kan se det. Så var försiktig.
 
-OM UVA och UVB och UVC
Det finns tre olika sorters UV-strålar. UVA är den mildaste formen av solstrålar och förekommer mest. Den är bra för oss i viss mängd, men denna kan även bränna huden. Detta är ofta den som åldrar huden. UVB är den strålning som lättare bränner huden och gör den röd. Alltså bör du välja ett solskydd med både UVA/UVB-skydd. UVC-strålar har vi inte alls så många, utan de förekommer mest runt nord/syd-polen. Dessa strålar är extremt farliga ocg förstör cellerna direkt. Här kan du säga hej till cancer direkt. Tänk även på att det finns tunnare ozonlager på vissa ställe. Australien till exempel har ett väldigt tunt ozon vilket gör att de är fruktansvärt mycket mer utsatta för risk för cancer. De måste alla smörja sig hela tiden. Så var glad om du bor i Sverige där vi har bättre ozon, men smörj dig ändå för din egen skull! 
 
-DU KAN INTE ANVÄNDA DITT SOLSKYDD FRÅN FÖRRA ÅRET
Har du solskydd kvar från förra året? -Släng det! Det funkar inte och kommer inte ge dig något skydd. Solskydd är en färskvara. De innehåller aktiva ingrediender som långsamt blir svagare och svagare. Ditt solskydd har tappat sin effekt efter 8-10 månader, därför behöver du byta ut det årligen.
 
Det finns flera olika varianter att välja mellan, leta efter en som passar dig! Har du några frågor får du gärna kommentera, så svarar jag!
 

Så bra täcker Tikei

Har skrivit om Tikei hundratals gånger snart känner jag... Iallafall! Jag tittade genom gamla bilder och hittade en där jag hade halva ansiktet med Tikei. Tror inte jag lagt upp den innan, så nu blir perfekt. På den tiden hade jag mycket sämre hy än vad jag har nu, så då behövde jag något som täckte mycket och såg snyggt ut. Än idag använder jag Tikei när jag behöver täcka riktigt ordentligt, annars använder jag mest MAC för tillfället. Här har ni iallafall! :)

Produkter med Aloe Vera och Arnica

Har nyligen införskaffat mig tre produkter till ansiktet från Oriflame, då jag behöver nya produkter hos mamma. (Har mina Bioline-produkter hos pappa.)

Eftersom min hud är ganska känslig och behöver lite fukt så verkade dessa mest lämpliga för mig. Jag blev båda glatt överraskad och samtidigt lite besviken. Ska förklara varför. Måste också säga att de luktar himmelskt gott!!

Rengöringen trodde jag skulle vara som en fuktgivande mjölk. Men det var istället en löddrande kräm. Jag skulle hellre (personligen) velat ha en mjölk. Men till den positiva överraskningen var att den tog bort allt väldigt lätt och huden blev inte alls torr som jag trodde med tanke på konsistensen!

Ansiktsvattnet gillade jag! Torkade inte ut huden, men drog samman porer väldigt bra och huden kändes extremt fräsch och ren efteråt.

Krämen hade en aning sämre doft (tycker det är dåligt för att jag gillar doft, men tycker det är bra att det inte är lika mycket eller ingen parfym alls eftersom det är bättre för en känslig hud). Konsistensen kändes väldigt fet och tjock, men även här blev jag glatt överraskad, den kändes väldigt lätt och sjönk in bra i huden och lämnade varken en matt eller glansig yta, och jag kunde verkligen se skillnad att rodnader dämpades efter en stund och strukturen jämnades ut ordentligt!

Så sammanfattat är jag extremt nöjd med tanke på priset 115:-, 110:- och 125:-. I serien finns det även en lättare gelé istället för crème och även ett läppcerat.

Lätt makeup

Ofta brukar man satsa på mycket skuggor ovanpå locket, men är man inte så van kan det vara lite knepigt!

Ett bra sätt då kan vara att använda sig av ljusare skuggor på locket och en mörkare skugga under istället! På locket har jag använt en ljus, skrimrig och en beige, skimrig skugga. Skrimriga skuggor är lättare att få jämna och sudda ihop! Under ögat har jag lagt en mörkbrun skugga (nånstans mellan matt och skimrig) väldigt lätt och mascara på det! Tog knappt 10 minuter! Testa :)

Snygga kindben!

Har hittat en väldigt fin kombo till mina kindben nu när min spraytan har gjort mig så fin!

-Mac powder blush i Taupe Shape ca 245:-
-Tikei finishing veil glow 3g 89:- eller 9g 149:-

Rouget från Mac ser lite brungrått ut, men får inte alls den färgen på, utan när du börjar syns den inte så mycket. Utan jobba lite med färgen så blir det mer och mer tills du är nöjd!

Veilet kan man ha i hela ansiktet om man vill. Men jag skulle inte rekommendera det i t-zonen, särskilt inte om du är lite fetare där. Jag lägger lite grann högst upp på kindbenet för att ge lite lyster, och det gör att huden ser strålande och frisk ut!

På bilden har jag även använt:
Mac face & body
Mac pro longwear concealer
Mac skinfinish natural powder
Mac brow fix clear

RSS 2.0