1 dag kvar

Imorgon kväll åker jag hem till Sverige igen, ska bli rätt skönt faktiskt! Saknar mitt hemland mer än vad jag trott. Dagarna här har gått snabbt, men timmarna har ändå känts ganska långsamma under dagen, och det har varit helt lagom! :)

Semester

Just nu befinner jag mig i Turkiet och har en veckas semester med 6 härliga tjejer! Har haft väldigt kul hittills, solat och badat mycket, och jag har bränt mina fötter någon så fruktansvärt och smärtsamt som jag aldrig gjort tidigare! Här är ca 30 grader dagligen och helt perfekt temperatur i både hav och pool :)

Färgglatt

Vi hade Robin på besök i skolan som hade en lektion i dragqueen-makeup. Och jag fick lite inspiration till annat utav det faktiskt :) Här är resultatet!

Slutprov

I fredags hade vi 3:or en så kallad certifiering, vilket består av ett teoretiskt prov och två praktiska prov. Syftet med detta prov är att man får möjlighet att ansöka om medlemskap hos branschorganisationen SEYF (Svenska estetikers yrkesförbund). När man är medlem hos SEYF är man en så kallad certifierad makeupartist (i mitt fall) (hos SEYF kan man även bli certifierad inom andra yrke).

Detta prov gör man på en SEYF-godkänd skola och/eller hos en SEYF-godkänd lärare. De går efter en hel del kriterier som måste uppfyllas, en stor del är att man ska hålla en väldigt hög hygien. Uppfyller man kraven i det praktiska och klarar det teoretiska så kan man då ansöka sig som medlem.

Tanken med att vara certifierad är att man kan bevisa att man uppfyller höga krav inom branschen vilket gör det lättare för en att få jobb. Det är en lättare variant av ett gesällbrev med andra ord.

Kan även säga att jag har blivit godkänd, så jag är väldigt glad! Grattis till mig! Det fanns även ett reportage i Ystads Allehanda där jag var med och blev intervjuad. Fanns i tidningen lördagen den 18 maj.

Tips till dina fransar

Tips 1: se till att ha riktigt rena fransar (fria från gammal mascara och makeup alltså) innan du ska applicera mascara.

Tips 2: böj dina fransar med en fransböjare. Du får en finare form på ögat och fransarna ser längre ut (fransarna på vänster öga är böjda)

Tips 3: lägg en halvmåne-formad bomullspad under ögat när du ska ta bort din ögonmakeup. Du använder en annan som vanligt med har halvmånen som skydd. Du kommer inte slita på dina ögon lika mycket och det kommer faktiskt kännas mycket renare och du behöver inte gnugga lika mycket.

Inspiration och intresse är viktigt!

Städade genom mina grejer idag, och då stötte jag på en hel del gamla bilder, varav två av bilderna gav mig flashbacks. Jag gick fortfarande i 9:an och skulle öva mig inför vår avslutningsmaskerad. Jag skulle vara Lady Gaga, min största förebild och jag tyckte det skulle bli så kul!

Jag minns hur mycket inspiration jag hade, hur mycket jag ville göra, hur mycket jag ville lära mig. Jag hade stort intresse för makeup då, och en lång tid i början av 1:an på gymnasiet. Då och då får jag fortfarande mycket inspiration till att göra nya grejer, och det är en väldigt härlig känsla måste jag säga!

Just nu känner jag att jag vill få fria händer till att göra något galet, och jag skulle väldigt gärna vilja lära mig tråda bryn och arbeta med Mac, det är alltid kul att ha lite mål man vill uppnå och ha saker man vill göra :) Skulle även väldigt gärna vilja träffa Sam & Nic från England som är två stora makeupartister, de har även över 1 miljon subscribers på youtube. Sam har även designat sin egen bortkollektion som heter Real TECHniques. Jag får mycket inspiration av dom två!

Håruppsättning

Vi hade besök av tre frisörer från Salong M i Kristianstad som lärde oss lite avancerade grunder till olika håruppsättningar, jag gjorde en på Felicia med temat sommar :) 

Jag som dragqueen

 
För ett bra tag sen hade vår klass lektion med elever från Malmö, när vi lärde oss hur man gör en dragqueen-makeup. Det krävs en hel del förarbete, och det är massor av makeup som ska göras. Man behöver vara väldigt skicklig och ha gjort detta ett antal gånger för att få det riktigt bra!
 
x Slätraka och rengöra samt återfukta ansiktet
x Vaxa/limma bort brynen tillfälligt med cryolan
x Täcka över brynen med högtäckande, rosa-röd concealer
x Fulltäckande foundation
x Highlight och contour/shading
x Rouge
x Måla nya bryn
x Ögonskuggor i olika nyanser, gärna 3 varav en accentfärg + glitter om man vill ha
x Ny globlinje, eyeliner och lösfransar + mascara
x Måla större läppar och använda highlight/shading-teknik + glitter
 
 
 
 

Grå/Lila

En del skuggor är så svåra att få med på bild. På bilder blev denna skuggan ganska grå när den i verkligheten är mycket mer lila än vad som syns. Har börjat använda min palett från Sephora ganska mycket nu, och jag gillar verkligen skuggorna! Många fina färger även om en del tyvärr inte blir likadana som som ser ut.

Dragqueen

Var i Malmö och såg Cabaret Moulin (en dragshow) och det var extremt kul! Blev själv sugen på att testa det faktiskt. Fick oerhört mycket inspiration för makeup över lag, detta är något ni måste kolla in :)

RSS 2.0