Rouger från Nars

Nars är ett stort märke med många favoriter hos många, Nars sheer glow foundation är en stor favorit, men det Nars är mest kända för är deras ursnygga rouger! Just nu finns en limited edition-palett med rouger som man kan köpa till ett väldigt bra pris, jag är väldigt sugen på den! Bilden har jag lånat från http://lindahallberg.se där ni även hittar mer information om denna läckra palett!Face chart

Facecharts är underbara att göra vad som helst på, det låter en låta kreativiteten flöda fritt och väldigt kul att få inspiration ifrån vid ett senare tillfälle, trist att det är så svårt att sminka på papper bara :(Inför halloween

Halloween är en makeupartists drömdag enligt mig själv! Jag älskar all kreativitet som är tillåten just denna dag, det är så mycket som kan göras!! Olika läskiga slags sår osv älskar jag, det är ett måste! Med flytande latex, fejkblod och fantasi kan allt möjligt skapas! Färgglada läppar

Fick en så himla bra inspiration av makeupstudion av ett par läppar, det är alltså inte jag som gjort läpparna, utan det är en makeupartist på makeupstudion, visst är de sjukt härliga!?

Ny primer att testa

Nu ska jag testa Oriflames Perfecting face primer! Jag har faktiskt inte särskilt stor erfarenhet av primers till ansiktet. Hittills har jag bara provat 3 st och sminket har varit lättare att applicera, men det har inte hållt bättre på mig tyvärr. 

Detta lovar den: Primer med ljusreflekterande egenskaper som ger en mjuk känsla och jämn hudton, samtidigt som den motverkar glansig hy och får makeupen att sitta längre. Resultatet blir en perfekt grund för efterföljande makeup och en strålande finish.
Köpte även ännu en proffessional blending brush som jag fullkomligt älskar!!Sacred Nature

En helt ekologisk serie vid namn Sacred Nature, gjort av märket Comfort Zone är en helt fantastisk serie! Jag har använt masken innan och varit nöjd, denna gång uppgraderar jag med rengöringsmjölk och peeling!

Rengöringen är helt underbar! Med lätt fuktade händer appliceras denna på torr hud och arbetas i cirkulerande rörelser. Den bryter ner makeup och återfuktar huden väldigt bra, och ingen torrhet eller makeup finns kvar. Jag tycker det känns riktigt skönt efter rengöringen, som om man inte skulle behövt en kräm (men det måste man såklart ha). 

Peelingen har exakt samma bas som rengöringsmjölken, men med peelingkorn i.

Masken har också en lindande konsistens och alla luktar likadant. En lite kryddig och speciell doft som man behöver lära sig tycka om. 

En fantastisk och dyr serie helt enkelt!För männen - Lyx vs Budget

Även om jag är en kille, så köper jag nästan inga produkter som är speciellt avsedda för män av många olika anledningar. Mina erfarenheter av "produkter för män" har inte varit bra, jag tror inte på det, och det jag testat har inte varit så bra som annat jag hittat. Raklödder/Rakskum/Rakgel däremot, köper jag faktiskt! Oftast har det bara blivit att jag köpt från Gillette eftersom de är lätta att få tag på och är billiga (ca 50kr st). Jag har provat massvis av deras olika varianter; original, irritation defense, Proglide, Proglide Fusion, osv osv.
 
MEN för ca 3 månader sen så köpte jag en dyrare variant från Biotherm som kostade 170-200kr ungefär. Därför tyckte jag att det kunde vara lämpligt med en liten jämförelse om dyrare är bättre.
 
Gillettes är är gel som man jobbar upp till ett riktigt skum med lite vatten och cirkulerande rörelser. Ger ett bra skydd för huden men lämnar en slags hinna på rakbladet (för att ge bättre glid kanske) men det gör rakningen svårare. Man måste skölja bladet ofta och väldigt noga för att få en bra rakning. Gelen/skummet torkar något under tiden och gör de sista delarna lite svårare som man ska raka. Väldigt billig och jag tycker man får valuta för pengarna.
 
Biotherms kommer ut som ett skum och denna behöver man inte löddra upp, utan den är färdig till att bara stryka på. Den känns luftigare och tunnare, ger ingen hinna på rakbladet, men känns heller inte lika skyddande. Den håller sig "fuktig" genom hela rakningen och det ger en bekväm rakning. Efteråt känns huden dock väldigt lugn som om den faktiskt har fått ett bra skydd även om det inte känns så under tiden.
 
Denna fight mellan de båda är väldigt svår för mig då jag tycker de båda ger ett bra resultat. Har jag bättre med pengar hade jag köpt den dyrare, hade jag haft lite mindre så hade jag köpt den billiga. Jag hade helt enkelt köpt båda igen och för min del är detta oavgjort. Någon av mina läsare som tycker annorlunda? Kommentera gärna så att jag får veta vad ni tycker :)
  
 
 

Läppar - Step by step

Läppar är stort i höst, och ärligt tycker jag det är väldigt synd att inte fler vågar sig på ett par färgstarka läppar. Tyvärr har det blivit någon slags "tant-stämpel" på läppstift. Ett par starka läppar kan snabbt liva upp ditt ansikte, och dessutom går det mycket snabbare än en ögonmakeup, och är även lättare att ta bort eller göra om ifall det skulle behövas.
 
Tre vanliga metoder är antingen läppenna, läppstift eller läppglans. De tre olika alternativen kan bäras var för sig, eller även alla tre tillsammans. Det är upp till dig själv hur du vill göra!
 
1. Fyll i med läppenna.
2. Lägg på ett läppstift i valfri nyans
3. Lägg på ett läppglans för lite extra plut-effekt och återfuktning.
 
 
RSS 2.0