Fråga om foundation

Hej. Nu är det så att jag har prövat hur många foundation som helst. Och alla jag använder gör att jag blir orange i huden. Vet inte riktigt vilket håll min hud går åt. Men jag tror det går mot det gula hållet. Kan du rekomendera någon bra foundation som går åt det gula hållet. Sen har jag lite problem/känslig/torr hud i ansiktet. HJÄLP, tycker inte riktigt att de på Kicks där jag bor är bra på att fram någon foundation till mig. Hur skall jag göra??

Hej! Att hitta en foundation som passar huden och ger det resultat man vill ha kan inte alltid vara så lätt. Det första jag undrar är om du vill ha flytande eller inte. Vissa känner att de MÅSTE ha flytande, annars rekommenderar jag bara mineralpuder.

Mineralpuder är en mirakelprodukt som kan täcka och vara som foundation, concealer och puder i ett om man väljer rätt, förstås! Det som är extra bra med mineralpuder är att de lugnar en känslig hy, dämpar inflammationer och läker blemmor, dämpar rodnad, återfuktar och ger huden näring och balanserar huden. Kanske låter lite för bra för att vara sant kanske? Tro mig, det funkar! Jag har använt mineralpuder i 3 år nu och hade aldrig kunnat gå tillbaka till flytande!

Jag tycker att du hade kunnat testa Tikeis mineralpuder till en början (de är inte så dyra heller) och testa den i 1 månad i streck och se vad du tycker, utvärdera den och känn efter om det är något för dig. Det viktiga är att det känns bra och ger dig ett bra resultat. Jag tror du skulle kunna ha nyansen N som går lite åt det gula hållet men är ganska neutral och passar de flesta. Sen får man välja vilken mörkhet man ska ha (jag har 2) och 2-3 är de allra vanligaste. Titta in där och kolla lite :) http://tikei.se

Är du sugen på flytande så kan jag varmt rekommendera Färgs mineralfoundation som du hittar på http://makeupfabriken.se

Har ni andra läsare några frågor om foundations? Kommentera här nere och ställ så många frågor ni vill! :)

Till halloween

Till halloween finns det en massa olika saker man kan göra! Här är två exempel.



Dagens makeup

Färg trio concealer
Clinique airbrush concealer 04
Lancome teint miracle foundation 03
Färg löspuder vanilla
Giordani gold bronzer golden
Highlight/Shading: Grädde/Nougat
MakeUpStore face mist

En grym blogg om hudvård!

En blogg som jag följer jämt och ständigt är http://walleri.com

Där kan ni hitta allt ni vill veta om hudvård, få tips och tricks från underbara Mikaela Storm som är auktoriserad hudterapeut och har stenkoll på allt! Så kika in där! :)

Är ni intresserade av bra makeupbloggar så följer jag dessa:

http://lindahallberg.se
http://blogg.veckorevyn.com/hiilen/
http://getgorgeous.blogg.se

Ytlighet - är det rätt eller fel?

Många av mina inlägg har handlat om vad man ska göra för att få bra hy, hur man ska sminka sig för att se så bra ut som möjligt osv osv!

Idag tänkte jag ta upp något helt annat! Att må bra och vara nöjd med sig själv!!

Har du någonsin ställt dig frågan: "varför gör jag såhär?" Varför sminkar jag mig i en halvtimme varje morgon, varför solar jag 40 min varje måndag osv.

Är du verkligen nöjd med dig själv? Jag tror inte det. Vi alla har våra komplex och vill se bra ut. Men ibland kan det självklart gå till överdrift och man kan gå för långt. Linda Hallberg hade en frågeställning på sin blogg om folk brukade gå ut utan smink. Jag och ca 50 andra svarade: "jag går inte ut utan smink". De som brukade gå ut, utan, var mycket färre.

Vi alla borde spendera mer tid med att försöka intala oss "jag duger precis som jag är" istället för att spendera en massa tid framför spegeln, eller vad tycker ni?

Gör din egen scrub!

Att göra sin egen scrub är enkelt, billigt och den är grym! Det enda du behöver är socker och olivolja/rapsolja. Skulle föredra extra jungfru olivolja då den är bäst för huden och innehåller flest godsaker.

Du behöver inte vara orolig att rapsoljan eller olivoljan ska täppa till porerna, för det kommer den inte göra då molekylerna inte stämmer överens.

1. Ta en tom burk/behållare som går att stänga. Fyll den till hälften med socker.

2. Häll i olja; lite i taget och blanda. Konsistensen ska INTE vara rinnig, utan mer åt det fasta hållet så att det nästan bli små sockerklumpar. Då är den som bäst.

Annars spelar det inte så stor roll om det blir mer eller mindre av det ena eller andra. Den är lika bra ändå ;) testa dig fram!

Använd helst i samband med dusch eller bad. Då kommer den fungera som allra bäst! Lycka till :)

Dagens makeup

.färg trio concealer
.färg mineralpuder spring golden
.färg löspuder vanilla
- http://makeupfabriken.se

Oriflame Giordani gold bronzer golden

Lånat från Lindahallberg.se

Make up store har ganska nyligen kommit ut med ett puder som både ger fukt, kan användas som primer och som fixerande puder.
Pudret är transparent och funkar på både ljus och lite mörkare hy trots att det ser ljust ut.

Pudret har en kylande, nästan lite blöt känsla på huden och innehåller glaciärvatten och mineraler som håller huden återfuktad. Perfekt nu när huden blir torrare.

DOCK gillar inte jag personligen att använda det som fixerande puder eftersom jag inte gillar den nästan lite blöta känslan det ger, jag vill att huden ska bli matt och torr, men kan tänka mig att en person med torr hy älskar det här!

Jag ÄLSKAR att använda det som primer! Foundationen bara… fastnar.. det går inte riktigt beskriva.. det är skitbra som primer.
Huden håller sig matt hela dagen och får en extra fuktboost.

10g/255kr

Vilka penslar till vad, och vilka material?

Penslarna jag använder mest både privat och på jobb, kommer från .Färg, BareMinerals och Tikei.

Alla penslar från Tikei är gjorda i syntet (plats typ) och de kan man tvätta med diskmedel.

Eyelinerpenslar, läppenslar, concealer och foundationpenslar brukar också vara av syntet.

BareMinerals har nästan bara äktahårspenslar. Dessa ska du tvätta med schampoo och balsam.

Färg har både syntet och äktahårs. Är du osäker på vilket material dina penslar är i, fråga där du köpt dem!





Dagens makeup - Tunn, täckande och osynlig

Veryme concealer yellow och pink -Oriflame

Clinique airbrush 04

BareMinerals foundation + mineral veil

Färg skuggor: grädde, nougat, kakao

Isadora solpuder matte tan #48

Modevisning

I torsdags var det gymnasiemässa för åk 9 i Öp-hallen där vi stylister hade en liten modevisning. Vi gjorde makeup, stylade hår osv. samt visade en del på plats vid vår monter. Här är två bilder på vad jag gjorde :)

Uppdaterad Hösthud

Skrev en halv roman igår, men av någon anledning ville inte någon text ALLS komma upp igår, så idag gör vi ett nytt försök!


När vintern närmar sig kan vår hud bli lite knas. Huden brukar ta ca en månad på sig för att anpassa sig vid förändringar, och om det plötsligt går från 15C till -2C så sker det lite förändringar såklart. Luften blir kallare och torrare.

När detta sker blir vår hud yttorr och producerar mer talg för att motverka det torra. Vi kan få pormaskar och finnar samtidigt som vår hud ser väldigt torr och fnasig ut. Värmeförändringarna kan även göra att vi blir rödflammiga. Inte så charmigt!

Vad kan vi då göra för att motverka detta? Att peela huden är viktigt alltid, men extra viktigt när vädret ändras. På så sätt motverkar vi att huden ser torr ut, att huden täpps till, och vår hud kan absorbera allt gott vi tänker ge vår hud.

En fuktmask (tex Nuxe Masque Frais Hydrant) är ett solklart val för ALLA! Alla hudtyper behöver fukt och en mask kan ta fukten långt ner i huden där det behövs.

Ett byte av ansiktscreme kan även vara ett alternativ. Huden blir känsligare för yttre påverkan när det är kallt. Därför kan en mer fuktgivande creme vara på sin plats för att vår hud ska kunna klara av en dag av kallt väder, snö och blåst.

Jag själv har införskaffat mig Nuxe fuktmask och bytat creme (båda jag använder är från C Skincare) men den jag haft under sommaren var Balancing Fluid, nu har jag bytat till Soothing Recovery cream.

Hösthud

Produkter jag använder dagligen

Till rakning testar jag just nu irritation defense från Gillette (innan hade jag progilde) och som vanligt min Philips rakapparat som funkar till både våt och torr -rakning.

Rengöring har jag från C skincare! Skitbra rengöring som tar bort överflödigt fett, återfuktar och behåller hudens egen fuktbalans och lugnar.

Jag har inget ansiktsvatten eftersom rengöringen är pH-balanserad så jag fortsätter med ögoncreme från Comfort Zone för män.

Sist återfuktar jag med C Skincares crème för normal-fet hud som återfuktar, lugnar, balanserar och mattar ner.

När det behövs använder jag Comfort Zone spot corrector (om jag börjar få en innebrännare eller riktigt stor finne).

OPI avojuice

OPI har en kollektion olika hand/body lotions i en massa olika dofter! Det finns mango, hallon, lime, kokos, äpple osv osv osv!!

Dessa luktar riktigt underbart, och de luktar riktiga doftämnen, inte såna konstgjorda dofter som vissa kan lukta.

Det jag älskar med dessa är såklart doften, men även att du kan ha den på både kropp och händer! Eftersom den även är anpassad efter händerna, lämnar denna INGEN fet/klibbig/stickig känsla på händerna. Jag har testat många olika cremer som även säger att de inte ska lämna någon "hinna", men de har de gjort ändå. Detta är den första jag testat som ger ett riktigt återfuktat och lent resultat utan en fet känsla!!

Den rekommenderar jag verkligen! Finns bl.a. på Chrispa :)

Resultat av hudpiller

Har använt mina talgreglerande piller några veckor nu, och jag har redan fått och sett ett tydligt resultat! Vanligtvis brukar det ta ca 6 veckor innan man ser resultat, men min kropp tycks gilla dessa. Bilden före är när min hud var som värst, för ca 2-3 månader sen. Rekommenderar verkligen dessa om de har samma effekt på alla!! :D

En brun makeup

Älskar verkligen mina fyra skuggor från .färg!! Grädde, Nougat, Kakao och Kaffe är helt perfekta till både highlight, shading, bryn och ögonskugga. Jag har grädde och nougat på kindbenet och under kindbenet. Jag har kakao på brynen, och alla 4 på ögonmakeupen ;)

Nytt hår

Fick mitt hår färgat och klippt idag, och jag är så himla nöjd för det behövde mitt hår verkligen! Ursäkta om bilderna inte kommer i ordning (mitt bloggprogram gör som den vill)

RSS 2.0