Rena klippet!

Idag har jag varit på Tullklipp i Ystad och blivit fin i håret. Eller hårfin, som min dåliga humor vill säga!

Jag tänker inte lägga ut någon bild med vilje, för vi stylister ska på "Gör om mig kväll" i Simrishamn. Då kommer vi få sminka, styla, måla naglar etc. på folk som kommer dit. Där kommer även vara frisörer som klipper, personliga klädstylister m.m.
    Så ingen i klassen vet hur jag ser ut! Kanske lite grönt hår??? Bara jag och min familj som vet!

Jag vill även meddela alla stylister att om Jennifer inte hinner till tågstationen, så är det jag som kommer ta kommandot och vägleda er. För hon ska vara i Malmö på möte till klockan 16.00. Jag har fått all imformation som behövs. Och vi som tar tåget från Ystad, tar det 17.07. Vi ska samlas ca 16.55, på Ystads station.

AHA/PHA



30 min Nu 225:- ord. 325:-

Det ingår varma handdukar, rengöring, AHA/PHA-ampull, serum och avslutande creme.

60 min Nu 495:- ord 595:-

Det ingår varma handdukar, rengöring, AHA/PHA-ampull, ånga, portömning, serum, ansiktsmassage,    

nackmassage med varma lavastenar, formning av bryn, ansiktsmask, läppmask,

avslutande creme samt mineralfoundation.

Gäller t.o.m. 31 oktober eller så långt tiderna räcker



Jag har bokat en 60 minuters behandling!



Jag tror att denna behandlingen kommer passa mig bra!
   Alpha Hydroxy Acids (AHA) och Poly Hydroxy Acids (PHA) har en exfolierande effekt, som aktiverar hudens cellförnyelse och ger en klarare hud tillsammans med white complex.
  
Detta passar grov hud (djupa porer) , åldrar hud, oren hud, pigmentfläckar.
   Det regör väldigt mycket på djupet alltså, vilket jag behöver. För min hud är mest oren på djupet. Och min hud är lite åldrar i pannan och jag har några pigmentfläckar på kinderna. Dessutom återfuktar det väldigt mycket på djupet, vilket jag behöver för att min hud är så torr. Lika torr som min humor.

Så jag ska till Cecilia Diaz (som jag skrev om i "Min hudvård") den 6 oktober och få en timmes häääärlig behandling!
   Jag längtar!!

Mineral makeup



Concealer, Foundation, Bronzer, Blush, concealer brush, kabuki brush, blush brush.

Detta är att du behöver för att vara snygg. Och eventuellt mascara.
   Detta är från TiKEi och Oriflame.

De olika concealer-färgerna har olika egenskaper. Den gula är till för att neutralisera lila och blått under ögonen (mörka ringar). Och den gröna är till för att neutralisera rött. Till exempel en finne eller en sprucken kapillär. (Små röda "ådror")
   Den gula concealern älskar jag!! Av alla olika concealer jag har provat, så är det inget som "trollar bort" mörka ringar så bra som denna. Allt blått och lila försvinner. Du har aldrig sett så pigg ut som med denna!

Jag har skrivit om TiKEi när jag startade bloggen (i februari) så ni kan titta vad jag skrev då...

Foundationen är perfekt på T-zonen. Jag tycker den syns lite för mycket på kinderna, iallafall på mig. Annars ser man helt naturlig ut.
   Bronzern och rougen från Oriflame är också jättebra. Det blir helt enkelt perfekt resultat. Varken för ljust eller för mörkt. Så de passar alla hudfärger.
   Borstarna är också från Oriflame.

Mineral makeup har många fördelar; Täpper inte till porerna, vissa märken läker finnar och orenheter. Vissa nätter sover jag med mineral makupen för att vissa av mina finnar försvinner snabbare då. Och man kan sova med det eftersom det inte täpper till porerna.

Jag hade kunnat skriva ännu mer, men nu ska jag äta pannkakor!  (Och kanske en burk sockervax till efterrätt) - Så, Jonna! Nu bjöd jag dig på ett gott skratt!

Ha det bäst!

Rakning

Man bör raka sig ordentligt! På vissa kan det vara snyggt med stubb. Men för min del ska ansiktsbehåring inte finnas. Jag gillar inte att använda ordet skägg. Så jag säger ansiktsbehåring istället!
   När man rakar sig ska man vara så skonsam som möjligt. För var gång man rakar sig, förstör man huden, mer eller mindre. Det är så att man skär bort det yttersta hudlagret och/eller döda hudceller. Därför ska man vara försiktig och irritera så lite som möjligt. Det är också därför män har 20% tjockare hud än kvinnor.
   Använd rakskum/gelé!! Det får rakhyveln att glida bättre och man skyddar huden bra då.



Jag använder Gillette Rakgel och Gillette Fusion Phenom rakhyvel.
   Det som är bra med denna rakhyveln är att det finns 5+1 skärblad. Fem på framsidan och ett precisions-blad på baksidan. Den visar också när man bör byta rakhuvudet.



Det gröna (som börjar bli vitt) visar när man ska byta. När det blivit vitt ska man byta rakhuvudet.

Och om jag inte rakar mig med hyvel (vilket jag oftast inte gör) så rakar jag mig med en rakapparat från Remington som jag köpte i Ullared.



Det går att ha 7 olika funktioner. Olika huvud, olika möjligheter. Den ger helt slät hud utan att förstöra huden, som man gör med hyvel. Och jag tycker att resultatet håller längre.

Raka försiktigt!

Min hudvård



Jag älskar ACO's rengöringsserie! Den funkar verkligen. Särskilt för torrisar, som mig. Denna serien är för torr hy. ACO har olika serier för olika typer av hud. Jag har även Oriflame's Seeing is Beliveing Multi-benefits eye cream och Nivea's läppsyl.
   Jag försöker att rengöra mitt ansikte morgon och kväll, men det blir oftast bara på kvällen för jag är så lat!
Man märker resultat snabbt om man sköter sig! Och det är viktigt att gå till en hudterapeut så att man kan få så bra hudvård som möjligt. Inte bara om produkter, utan om tips, vilken hudtyp man har etc.
   Jag går hos Cecilia Diaz på Vackra Hudvårs och Design. Hon är jättebra! Nu jobbar hon där alltid. Innan var hon kvalitétsansvarig på Ystad Saltsjöbad. Så det säger mig en del.
   Innan jag gick till Cecilia och fick reda på dels min hudtyp, provade jag alla sorters produkter för alla möjliga hudtyper. Och jag ångrar djupt att jag inte gick till henne innan. För man kan få professionell vård, billigt! Istället för att prova alla produkter för flera miljoner...
   Så gå till Vackra, om du är osäker på din hudtyp, och vill ha proffesionell vård, billigt!

Ha det bäst!

My Goodiebag!

Mamma hade varit på stan i lördags och samlat på sig en Goodiebag! Och den fick jag. Jättesnällt!! För där var så massa kul saker som jag bara älskar!



6 Olika prover från Bioline; Reveillance intensive serum och créme. Primaluce PHA/AHA hydrating emulsion och nourishing créme. Seductage 3D eye/lip day/night créme och anti-age emulsion.

2 Olika dofter från Parelle. En för män och en för kvinnor.

Nagellack + Nagelvårdstips från Chrispa.

Goldwell Virtualist paste från Hår-Team.

Värdecheck på 100:- och Biolage Color Care schampoo/balsam från Klosterklippet.

En väska från Brothers & Sisters.

Tack så mycket Mamma! Du är bäst!

iPod pics

Här kommer fler bilder på min iPod, som lovat!



Jag vet, men att repa den går inte att undvika!!



My iPod

När jag kom hem från Lalandia, såg jag ett paket på skrivbordet. Och gissa vad det var! Ja! Min iPod Touch!!





  

 

Kameran var inte den bästa, men jag ska försöka ta en bra bild så att ni kan se att det står ViceOlsson. på baksidan!

Annars är jag helt mållös. Den är så fantastisk! Jag ääälskar den!!! Jag har den med mig överallt just nu. Jag kan gå in på facebook, jag kan blogga, allt inom internet området. Jag kan se på film, jag kan lyssna på musik, spela spel, räkna matte, översätta svenska och engelska, trycka finnar, hahaha!! Ta bilder och mer än 1000 olika saker!
   Tyvärr har vi klydd med internetet på skolan, så jag kan inte vara inne på internet där, än... Men snart så :D

Lalandia trip

Vi började att åka från Ystad till Malmö för att sedan åka över till Billund, Danmark. Över bron!
   Tripp trapp.... "Vem är det som kör på min bro??" - "Det är bara vi svenskar!"  "Då kommer jag och äter upp er" - " Ja gör du det! För vi kör över dig, din danskj*vel!"

Jag vet, jag har ingen humor!



  

Sen kom vi till stugan, som var helt outstanding! Riktigt snyggt, fräscht och modernt var det!!



  

  

Jag/Vi badade jättemycket! Det var jättekul. Det fanns en vattenaktivitet som heter Tromben. I den åker man 2-4 pers. genom en lagom lång tunnel, som leder till ett jättebrant stup, som sedan går in i en stor "kupol" som man sist åker runt i. Den var riktigt kul!
   Vi åt pizza, tacos, mer pizza, lite kebab, godis, kakor, bullar... Ja, ni vet allt sånt onyttigt man kan tänka sig!!

Update

Idag har jag kommit hem från Lalandia!!! Jag skriver om aaaallt kul imorgon. Det lär bli ett låångt inlägg!

Ha det bäst!

Lalandia

Imorgon åker Jag, pappa med familj och havla släkten till Lalandia över helgen. Så det ska bli riktigt härligt att komma ifrån allt ett tag och bara ha det lyxigt!
   Pappa sa till mig att inte ta med för mycket bagage. Så jag sa att jag kommer ha två väskor. Svar: Jaha, ska du flytta dit, eller? - Nej det ska jag inte!
   Men ärligt, man behöver ju en väska till kläder och en till underhållnings-prylar, smink t.ex. och musik... Annars får jag väl sitta med väskan i knät?

Så jag får väl börja packa trots att jag inte orkar igentligen.
   Imorgon ska jag ha det bäst, så det får ni också ha!

Gymnasiemässa

Idag har Jag, bland annat, och många fler från klassen, varit på Norreportskolans gymnasiemässa. Då fick vi i klassen sminka, förlänga fransar, styla hår m.m framför 9:orna som ska välja gymnasielinje.

Vi började förbereda allt 7.30. Sedan startade vi runt 8.00 och höll på till 11.

   
   

Så jag sminkade och stylade Amanda, som fyller år idag -Grattis!
   Sen blev jag sminkad av Lisette.





Riktigt snyggt! Naturligt, men ändå framhävande. Jag fattar inte varför alla är så nervösa när de sminkar mig? Jag bits inte. Och även om jag hade blivit missnöjd, så går det ju att tvätta bort och sminka sig själv.
   Jag brukar säga till om det är något som man kan förbättra, men..Ändå liksom...

New iPod Touch



Idag har jag beställt den HELT NYA iPod touch!!!  Den kommer om 2 veckor. Så jag är skitglad och förväntansfull!
   Det som är nytt från den äldre modellen är att här finns 2 kameror. Man kan filma i HD. Man kan prata i videosamtal. Det finns en helt ny, förbättrad upplösning och display.
   Och det allra coolaste av allt är att jag ska ha en gravering på baksidan. Så ovanför iPod-loggan, nedanför kameran, kommer det stå: ViceOlsson.
Så den kommer vara riktigt personlig. Den kommer bli min lilla hjälpreda. Jag kan lyssna på musik, spela spel, ringa med Skype gratis, fimla i HD, ta bilder med hög kvalité, skriva in viktiga saker, vara på internet och mycket, mycket mer!

Så nu är det bara att vänta, och vänta. Men som tur är, kommer jag inte ha mycket tid att tänka på det. För på måndag och tisdag ska vi ha gymnasiemässa med skolan. Sedan på torsdag åker jag till Lalandia med pappa m.fl. över hela helgen. Sen är det vanlig vecka, och då, någon gång ska den komma :D Mellan den 29:e och 4:e.

Ha det bäst!

Las Vegas

Idag i skolan har vi haft en massa för oss. Vi har dels planerat att vi skönhets-terapeuter ska vara på Norreportskolans gymnasiemässa. Då har i stort sett hela klassen planerat att sminka varandra, förlänga fransar m.m. Så alla har fått öva sig och prova nya saker. Detta sker på tisdag.



Här har jag stylat Amandas hår. Jag ska även göra en tropisk makeup på henne, på mässan.



Här får Jonna en "Las Vegas sminkning av Jennifer.







Och jag ska också styla Jonnas hår på mässan. Själv ska jag också bli sminkad.

Ska bli riktigt kul!

Body sugaring

...Ja, detta är en annan metod än rakning, vaxning etc... Men är väldigt likt vaxning! Det är en "gelé"-aktig goja som man stryker på, på önskat område, mothårs, och sedan drar snabbt av, medhårs.
   Så detta är mycket skonsammare än vanlig vaxning. Det är bättre än vaxning, då "gelén" är helt ekologisk till skillnad från vanlig vax-gelé. Och man slipper alla strips. Och det är billigare. Och räcker mycket längre. Och är naturligare. Och man slipper allt hår. Så mycket positivt om detta!

Ingredienser:  4,7 dl socker       1,1 dl vatten     1,1 dl citronjuice

Allt är riktigt billigt! Citronjuicen köpte på Konsum för 7,50 (2dl).

Det man gör är att man kokar upp det på medium-hög värme. Rör om hela tiden så att inget bränns fast. Sedan, när det blivit lite mörkare, sänker man tempraturen till låg värme. Efter ca 15-25 min ska den ha blivit riktigt röd-brun. Det tar lång tid för den att bli klar. Men det är verkligen värt det.

Så här är lite om hur man använder det.

Brynen är allt!

Hur fin och vacker en sminkning än är, så blir den alltid bäst när brynen är fina. För det är brynen som markerar ögonen! Och i mitt fall är det ännu viktigare eftersom jag har glasögon. För om mina bryn är för ljusa och tunna, dras blicken från glasögonens intensitet. Så genom att ha lite fylligare, mörka bryn, uttrycker glasögonen sig mer.

Jag använder Depend frans och bryn färg



Före



Efter



Liten förändring...Stor skillnad!

Facebreak

Denna veckan ska jag ha en "ansiktskur". Och det innebär att jag ska vila huden från alla utsättningar. Ingen makeup, bara tvätta regelbundet och använda solskydd. Detta är ett bra sätt att vila och återställa huden. Jag mår bättre, faktiskt, på lång sikt. Både fysiskt och psykiskt. 
   Nästa vecka tänkte jag sola solarium. Det kommer bli första gången. Visst vill jag ta hand om huden, men det gör jag ju inte i detta fallet. Tvärtom. Men däremot tänker jag använda spf 15/20 för att skydda mig mot de allra skadligaste UVA/UVB strålarna. Så jag ska helt enkelt sola långsamt. Ta lite i taget.
   Det är viktigare än man tror att använda solskydd. Man kan förhindra huden åldrande JÄTTEMYCKET! Och det är ett sätt att förhindra hudcancer. Men nu vill jag inte säga för mycket heller, för man kan få cancer av allt!

Ha huden som bäst!

Skoldagen

Idag har skolans schema bestått av vaxning, ögonfransförlängning, sminkning, och lite mera vaxning.

Så vi började med 2 tjejer som skulle ha fransarna förlängda. (Jag har redan fått mina förlängda)
   Sen började vaxningen. Jag var själv frivillig. Så min karaktärslärare (Jennifer Langstone) började visa hur man gjorde. Och jag tycker inte det gjorde så ont. Visst, det kändes, men det gjorde inte ont.

Bilder kan ni se här: http://lifebyjjonna.blogg.se/2010/september/vaaaaaax.html

Sedan vaxade jag Jennifers armhålor... (lite för att ge igen, mohahaha) Nej, men så att jag fick pröva att vaxa också.
   Sist, sminkade Jonna mig. (Jonna, som finns på länken ovan)    -Du verkade vara lite nervös över vad jag skulle tycka, men det behöver du inte alls vara! Jag är JÄTTENÖJD! Och ditt smink var precis lika fint!



That thing, that in your eyes

Snälla du! Kan du inte se den? Den där saken, det i mina ögon. Den där lilla glimten! Det är så ortroligt sjukt! Jag försöker alla knep för att du ska förstå! Jag gillar inte att säga älska. Det är ett så starkt ord. Men ändå..
Jag älskar dig!

Nybakt

Idag blir det nybakta scones till frukost, för jag börjar ändå inte skolan förrän 10. Så idag blir ganska chill! Vi ska ha temadag om naturvetenskap, så jag lär väl få se hur kul eller tråkigt det är.
   Ikväll ska jag vara ledare till 6-7 åringar på Gk-Splitt. Lär väl bli ganska stimmigt då.

Den underbaraste...

En av de underbaraste och värsta känslor!
   Igentligen vet jag inte vad jag ska känna. En del av mig känner sig besviken medan den andra delen vill  kämpa på.
   Du har fått mig besviken. Du har förfört mig. Först kom förförelsen. Stark och kraftfull! Du verkade vara helt perfekt. Absolut inget fel på dig. Sen..kom besvikelsen...
   Visst, jag gillar dig...Väldigt mycket, för den delen! Men jag har ingen aning om hur jag skulle kunna berätta det för dig. Det är för komplicerat. Trots att det kan vara det simplaste jag kanske någonsin kommer göra.
   Den underbaraste och värsta känslan. Svårt i en början. Kan bli lättare med tiden. Eller inte. Kommer känslan uppfyllas? Kommer det bli vi? Det är bara några frågor som kan bli besvarade av kärlekens bittra sanning.
   This might be a neverending dream.



A neverending dream. A dream of you. I believe I received a sign of you.
Tonight I want to hide my feelings, too.
As you do, and I want to be with you!

My 88 palette

Idag (äntligen!) har jag fått min 88 palette! Den är så himla fin. Och färgerna är faktiskt, riktigt skitbra. Bilderna är långt från verkligheten! Den är mycket finare när du håller den i händerna och tittar med dina egna ögon.

 

- Den är ganska liten, men färgerna räcker väldigt länge! Och färgerna är starka!





Nu ska det sminkas!

En hel dag i Malmö

Ska försöka blogga snabbt, för jag måste snart sova, det är ju skola imorgon!
   Så först åkte jag till Burlövs Center och shoppade på HM, Kicks och Tiger. Sen åkte vi till IKEA. Och då hittade jag en massa där. Så ni ska få se allt nu!

   

Kläder

 

Cosmetics

 

IKEA



Så nu är nästan alla mina pengar slut. OCH jag har sparat undan 3000 dessutom!
   Allt detta jag handlade idag hamnade faktiskt under 1000-lappen!

Godnatt!

Sunday, Sept. 5th 2010

Idag är det Söndag - sista dagen på veckan. Så jag tänkte åka in till Malmö och shoppa ännu mer!!! Jag vet att jag är galen, men när jag shoppar, shoppar jag mycket. Så sen tänker jag inte shoppa förrän till jul. Det blir lite i perioder, ibland har man mycket pengar, ibland inte... Så det ska bli riktigt kul. Får se vad jag hittar, för jag har inget direkt som jag vet att jag behöver.



                                                                                                      ViceOlsson.

Lördag - En dag på stan

Idag har jag varit ute på stan, mest varit ute och gått. Det var ju skönt väder! Sen iallafall gick jag till Chrispa och köpte lite kul saker där.



Anti-frizz spray, "hårparfym", torr schampo från Lee Stafford och en anti-frizz hårmask.

Sen gick jag, familjen, moster och mormor till BookCafét och åt god fika. Riktigt gott! Stort tack!

                                                                                                                                 ViceOlsson.

Tullklipp

I onsdags var jag på Tullklipp och fick håret tonat och klippt. Jag är riktigt nöjd! Men jag känner mig lite blekare än vanligt, så jag vänjer mig nog... Annars får jag väl sola, vet jag!



Så här blev resultatet! Idag har jag också provat min nya Oxygen Boost Foundation. Riktigt bra var den.
   Det blev inga flagor, ingen extra concealer behövs, huden får mycket lyster... Och huden känns riktigt uppfriskad.
   Redan efter man tagit på den, känner man hur kall huden blir. Och känslan varar länge! Det är hur huden tar upp syre! Så den håller faktiskt vad den lovar.
   Och borsten, som jag köpte till, var riktigt mjuk ock härlig. Det är den första jag någonsin använt, så jag kan inte jämföra.

Och Jonna i min klass fyllde år igår! Ännu ett Grattis, Jonna! Hoppas du har fått allt du ville ha :)

Kika gärna in på hennes blogg!   http://lifebyjjonna.blogg.se

Oriflame

Idag har mina beställda produkter från Oriflame kommit :D Så nu väntar jag bara på att min 88 palette ska kika in i brevlådan!



Optimals even out day cream spf 20
Body lotion with green tea extract
Oxygen Boost foundation
Tinted self tan cream
Self tan applicator
Foundation brush
Prefessional eye brow brush

Har verkligen längtat efter produkterna! Så det enda jag vill göra just nu är att prova allt. Men just nu vill jag faktiskt bara sova. Jag är riktigt trött! Och som sagt, väntar jag på min 88 palette. Jag är riktigt nyfiken på den!!



Ha det bäst!
RSS 2.0