Precis allt om hudvård!



Dina tre första baser; Rengöringslotion, ansiktsvatten, fuktkräm.

1. Rengöringslotion! 

Varför?
Ansiktet är det första som möter oss när vi träffar en människa. I det kan vi direkt avgöra om någon mår bra. En grå och slapp hy tyder på att personen inte är så pigg medan en rosenfräsch hy speglar en alert och välmående person. Vägen till denna rosenfräscha hy börjar med rengöring.

Många undrar varför de inte kan använda tvål till rengöring av ansiktet. Tyvärr ger vanliga tvålar ofta problem med att huden blir uttorkad och rester av smuts och makeup blir kvar. Detta beror bl. a på att tvålar oftast har ett pH-värde som är alldeles för högt (15-20). Yvonne Rydings produkter har ett pH-värde som motsvarar hudens naturliga (5.5). På så sätt får vi en både effektiv och skonsam rengöring. Slarvar man med rengöringen får man inte bort det yttersta lagret av döda hudceller, överflödigt talg, svett och smuts. Huden blir grå och ojämn, talgkörtlarna täpps till och börjar bilda kvisslor, finnar och förstorade porer även hos torra hudtyper. Hos personer med fet hy kan det leda till akneproblem.

Vad innehåller den?
Denna rengöringslotion innehåller flera naturliga ämnen bl. a. kanel  som är Bakteriedödande, rengörande, lugnande och stimulerande och lavendelolja  som genom destillering av blommorna utvinns en olja som inverkar positivt på hudens förmåga att bilda ny vävnad. Har även en balanserande och lugnande effekt.



2. Ansiktsvatten!

Varför?
Ansiktsvattnet är viktigt. Det ser till att göra huden redo och förbereder huden att ta emot en fuktighetskräm. Den lämnar även efter sig en svalkande och fräsch känsla. Vid normal och fet hy avlägsnar vattnet effektivt det överflödiga fettet och gör så att porerna sluts tillfälligt. Vid torr och äldre hud har det en viktig funktion i att avlägsna rester av rengöringskrämen utan att torka ut huden. Man ska komma ihåg att vanligt kranvatten innehåller mycket kalk, vissa områden i Sverige mer än andra. Kalken lägger sig som en hinna på huden och täpper till. Så därför rekommenderar jag att alltid använda ansiktsvatten innan man smörjer in sin hud med fuktighetskräm.

Vad innehåller den?
Förr i tiden användes ofta jästextrakt som djuprengöring för ansiktet. Därför har de tagit denna kunskapen och tillsatt i det i Facial Tonic istället för uttorkande alkohol som är vanligt i många andra ansiktsvatten. För fuktgivning och antirynkeffekt har ett bokknoppsextrakt tillsatts. Andra aktiva ingredienser i ansiktsvattnet är kanel och lavendel som ingår för sina antiseptiska och läkande egenskaper.



3. Fuktkräm!  (Day Cream och Light Day Care)

Varför?
Huden får sin naturliga fuktighet från det fett som ständigt utsöndras av talgkörtlarna och blandas med svett från svettkörtlarna. Varje dag sker en viss fuktighetsförlust. Huden brukar bli torr efter att vi tvättat oss – i synnerhet i trakter med hårt vatten. Avdunstningen ökar i takt med åldrandeprocessen och förvärras ytterligare av blåst, sol, kyla, inomhusvärme, luftkonditionering och datorer. Oljor i krämer och lotioner har som enda syfte att få vattnet att avdunsta långsammare från huden. Jag förespråkar användande av vegetabiliska oljor. De håller en god och jämn kvalitet när det gäller att behålla fukten i huden.

Genom att smörja in sitt ansikte med noggrant utvalda krämer/lotioner kan man ge sin hud de bästa förutsättningarna till att bibehålla den viktiga fukten. Smörj in det väl rengjorda ansiktet både morgon och kväll. Glöm inte hals och dekolletage som också tillhör kroppens mest utsatta områden.

Vad innehåller den?
De har kryddat seriens krämer med en stor mängd aktiva ingredienser som hjälper huden att förbli mjuk, slät och elastisk trots att åren går och den utsätts för yttre påfrestningar. Ansiktskrämerna innehåller bl.a. en sensationell ingrediens som heter Antarcticine som är en kollagen booster. Det är ett speciellt A-vitamin som är inkapslat och ej frigörs förrän man smörjer in huden. De använder sig även av Gatulin RC – C-vitamin – med återfuktande och regenererande egenskaper. En annan speciell ingrediens är majsstärkelsen som hjälper huden att bibehålla fukten samtidigt som den ger en silkesmatt yta, som makeup lätt fäster och stannar på. Krämerna har också kryddats med vitaminkomplex och Q10. Och se till att välja den kräm som passar din hudtyp bäst. Day Cream för normal/torr hud och Light Day Care för Normal/Fet hud.




Ska så snart som möjligt skriva om de andra tre produkterna jag köpte. Här är bara basen till rengöring :)

Ha det bra! Och ta hand om dig, var du än är!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0