Vill blogga, men...

..Har inte särskilt mycket tid just nu! Har fullt upp med att vårda min hy som blivit fruktansvärt torr av väderskiftningar. Huden är som värst mellan årstidsbytena. Så lärde ni er något nytt idag!

En bildidé

I skolan fick vi i uppgift att analysera en bildidé i en tidning till exempel. Vad vill de nå ut med sin bildidé och reklam? Imorgon ska vi själva få ta med en produkt och få göra detta själv. Denna bilden valde jag att analysera!

 - Reklam från Jet Set

Man ska analysera allt; hår, smink, ljus, bakgrund, accesoarer, vilken känsla förmedlar bilden etc... En massa punkter att fylla i. Men det är nyttigt! Man lär sig mycket av det! :)

Cut and tell

Har börjat se på ett nytt program (som tyvärr endast går på internet) som heter Cut and Tell. I detta program är det Syoss som är sponsorn och Jean-Pierre Barda och Bingo Rimér som leder programmet. De stylar svenska celebriteter och gör dem tjusiga :) Riktigt bra tycker jag! Och idag var det Yvonne Ryding som blev stylad. Tycker att det är extra kul eftersom jag använder hennes produkter.

Klicka här för att komma till programmet!

Blev en rätt mysig dag :)

Kom till skolan, fick lyssna på Evas eviga tjat. Sen hade vi en lång håla på ca 2,5 timme då vi har avslutat kursen arbetsmiljö och säkerhet. Så jag, Jonna, Elin, Felicia och Felicia tog bussen till stan och fikade på Espresso house. Innan det gick vi till banken och tittade hur mycket pengar vi hade på kontot. Jag upptäckte att jag hade 300 spänn extra :) Aldrig fel ;) Haha, sen gick vi till Espresso house då jag tog en grillad ost och skinka. Det är alltid gott på Espresso House!



När vi skulle ta bussen tillbaka till skolan, kom vi en kvart försent för att bussen var helt smockfull! Riktigt full alltså! Alla stod tryckta intill varandra, folk satt i knät på varandra. Busschaffören fick köra förbi flera stopp för att det var helt fullt!



Vi hade glostest i engelska, då jag fick alla rätt. Just det; jag fick MVG (36/37 p) på provet i arbetsmiljö och säkerhet! :) Sen hade vi idrott och spelade badminton. Uppvärming kallar jag inte det vi hade iallafall! Riktigt dåligt! Ska fan hålla i uppvärmingen själv nästa gång!!

Ögonfärg!

Ögonfärger spelar väldigt stor roll till sitt utseende. Ett par blå ögon tillsammans med en varm hudton kan få en att se brunare ut jämför med en kall hudton och bruna ögon. Ögonfärger ger också olika intryck. En del ögonfärger kan se hårdare ut än andra. Här är några exempel!

 
Varm hudton, varma ögon.


Varm hudton, kalla ögon.


Varm hudton, varma ögon.


För er som inte vet vad jag menar med varmt och kallt

Gul är den varmaste färgen medan blått är den kallaste. Alla färger som innehåller mer gult än blått kallas varma färger. Alla färger som innehåller mer blått än gult kallas kalla färger. Rött är en s.k flytfärg; varken varm eller kall. Grönt kan också vara en flytfärg om den innehåller lika mycket blått som gult.
   När vi pratar om hudtoner, brukar en varm hudton vara mer gul medan en kall hudton går åt rosa.

Party in my head





Här har jag redigerat bilden genom att lägga till lite kontrast, lägga på lite färg på ögonskuggan och framförallt - lagt en fransmarkering! Det gör så himla mycket skillnad!

Vintage

Old memories awakens, and they hurts.




I fredags

I fredags skulle vi göra en sminking antingen på oss själva eller någon annan. Sminkningen skulle vara relaterad till sina kläder. Sminkningen skulle alltså ha ett samband till kläderna. En del fick även lite inspiration från trend/fantasi -sminkningar från Makeupstudion.





















Sminket från Tikei!! :D

Idag fick jag hem mineralsminket. Redan efter två dagar! Beställde det i torsdags kväll, och det är hemma idag. Hade jag beställt det en måndag, hade det varit hemma på onsdagen senast. Precis som förra gången var det riktigt snabb leverans och två gratisprover med i paketet!

   
   

Bra paketerat! (inget onödigt skit i, ändå bra skyddat) Otroligt nöjd med allt! Färgerna på foundation jag valde blev superbra. Gratisprover är inte fel :) Fick två ögonskuggor, en rosa och en blå.
   Borsten är jag extremt nöjd med! Den är mjukare än min rosa från .Färg by Makeupstudion. Dessutom är den av syntet (inte djurhår) vilket gör den mer djurvänlig och håller fler tvättar. Väldigt, väldigt nöjd. Den är lite mindre än den rosa, men det spelar inte så stor roll för min del.
   På den nedre bilden, längst till höger; ser ni till vänster vad jag hade innan; och till höger vad jag köpte nu.



Här är några olika foundationfärger jag har. Se mer om detta på deras hemsida HÄR. I ansiktet just nu fick jag ta P3. Man kan inte jämföra färgerna på armen, utan det gör man på halsen. Och på passade P3 bäst.





Ser ni skillnaden? Ett mer utjämnad hudton, ändå med ett naturligt resultat. Allt smink som är använt är från Tikei utom mascaran.

  





Vill också passa på att berätta att inga av bilderna är redigerade förutom att de är klippta eller att ljuset är ändrat. Känner mig faktiskt riktigt stolt över det! Det händer inte ofta att exakt alla bilder i ett inlägg är oredigerade. Men nu är de det. This is me. Nothing else.
   Om ni har några frågor eller synpunkter, kommentarer, vad som helst; Kommentera inlägget och skriv i er mejl så svarar jag på era frågor :) Ha det bäst!

Förhandstitt!

Här har ni en bild av vad som väntar i ett inlägg; sminket från Tikei! Det kom hem idag, och jag gjorde jag en sminkning endast med tikei's produkter, förutom mascaran.



Bilden är helt oredigerad!

Down the sunset

Tog precis några bilder och redigerade dem. Det är en kul söndagssyssla! :)





Sunlight on my face




Random moments in school

    

 

Coral blushed

Älskar verkligen min korall-röda tröja! Riktigt fin och färgglad färg :) Perfekt till våren tycker jag. I alla affärer ser man alla glada vårfärger; särskilt alla pastelfärger. Idag lyser solen igen, och det är riktigt härligt! Skönt att veta att det inte är vinter resten av året :D
   Är även förväntansfull över rouget jag beställde från Tikei. Antar att det kommer på måndag, troligtvis tisdag. :) (Åh, vad glad man blir av solen! Helt sjukt ;) )



Varför inte?

Varför har jag inte bloggat på två dagar? Jo, för jag har haft mycket att göra. Igår var jag i skolan ganska länge, väntade även på ett samtal från Sidney. Så nu vet jag lite mer om tider och så när jag ska vara hennes modell. Sen på kvällen var jag med några kompisar och tittade på film. Vi såg först The Reef. Bra film, men jag gillade inte slutet alls. Det var ett riktigt dåligt slut!



Sen såg vi Dumma Mig! En ganska typisk Disney-film med en förutsägbar handling. Helt okej ändå!



Vi såg film, så jag var inte hemma förrän vid halv två. Jag sov riktigt gott, men blev väckt halv åtta. Så det blev inte många timmars sömn. Kl. tio åkte jag till pappa för att fira min lillebror som fyller 15. Så därför har jag inte bloggat. Har inte med mig minnekortet på kameran heller, annars hade jag haft en del att blogga om. Men nu måste jag sticka, för nu kommer gästerna!

Ha det bra!

Mineralsminket TiKEi

Mineralsminket TiKEi är ett sminkmärke utvecklat i Sverige, närmre bestämt av en tjej som heter Tina och bor i Helsingborg.

TiKei mineralsmink består av 100% naturliga, krossade mineraler!

Inga kemikalier, inga konstigheter!

Låter huden andas fritt, samtidigt som din hy får en perfekt finish.

På deras hemsida: http://tikei.se hittar du allt du behöver veta. Du hittar vilken färg som passar dig bäst, hur man applicerar det, lite tips och tricks. En massa recensioner finns tillgängliga. Jämförelser med andra mineralmärken, till exempel ID.

Jag själv är såld till TiKEi's produkter, för det är skitbra! Jag har precis klickat hem lite produkter (igen) beställde för ett år sen också, och det är inte slut än! Concealern är min absoluta favorit som jag har använt mycket, trots det är det halva burken kvar. Så drygt är bara förnamnet. Priset är också extremt billigt! Bara titta in på hemsidan. -Vad beställde jag då?

Litet Foundation Kit 
Foundationkit! Innehåller två valfria nyanser av foundation (3gram/st) och en supermjuk kabukiborste! 275:-

Den största burken innehåller 9gram för 129:- . Den näststörsta innehåller 3gram kostar 89:- Då tänker ni att det är 3ggr mer i den största. Men nej! Den innehåller "bara" dubbelt så mycket. Och den näststörsta innehåller alltså hälften så mycket som den största.


Rouge SunriseKorallfärgat rouge (3gram) 89:-

Rouge Sunrise

Och som jag skrev i det tidigare inlägget, kan man beställa prover på alla produkter för 10:-/st. Så jag beställde 3 prover på ögonskuggor; dessa:


Ögonskugga Gothic Ögonskugga Gothic. Kolsvart, matt.

Ögonskugga MidnightÖgonskugga Midnight. Mörkblå, nästan matt med svagt skimmer.

Ögonskugga SerenityÖgonskugga Serenity. Vit, svagt skimrande.

Dessa skuggor i full storlek kostar 59:- för 2 gram

Hahaha, det låter som att jag skriver om knark eller nåt.. ^^  2 gram för 59:- kom och köp.. hahahaha

Nej, nu får jag gå och lägga mig! Godnatt :)

En gång till!



Måste lägga ut denna bilden en gång till bara för att den är så himla bra! :D

Lite nya kläder

Beställde några nya, fräscha vårkläder. Kände att jag behöver något med färg! Det blir så trist med svart och vitt. Brukar oftast ha någon färgad t-shirt med nåt tryck. Fats på senaste tiden har jag kört med basplagg.
   Detta blev det denna gången.



Vit bas t-shirt i organisk bomull.



Retroblå bas t-shirt (som framhäver min hudton)



Röd cardigan med fräcka detaljer och svarta jeans och röda skor! Det är en röd färg med en korallfärgad underton, vilket inte gör den riktigt klarröd. Fräck färg! Jag gillar den! Kommer även vara inne till våren och sommaren. Köpte även en vit/vinröd-randig cardigan, men det blev ingen bra bild på den :/ 

Ska även beställa två body mists och ett par solbrillor från HM!
   Har även valt ut lite nytt mineralsmink från Tikei som jag ska beställa. Känner att det är det bästa mineralsminket som jag testat! Har testat mineralpuder från ett antal olika märken, och jag gillar Tikei bäst. Men jag måste beställa nytt, för de foundationfärger jag har är helt fel just nu! Där var även lite annat smått och gått som jag ska beställa. De har en massa billiga saker!!
   Det bästa är att man kan beställa 10kr-prover på alla deras produkter. Är man osäker eller vill testa vilken foundationfärg som är bäst, så köper man ett test för 10kr! Även ögonskuggsprovera räcker sjukt länge! De är inte snåla med proverna om man säger så!
  

At Makeupstudion!

Jonna gjorde ett inlägg på vår skolblogg också, så titta in Här!

Hela klassen åkte till Makeupstudion 8.02 från stationen. Såklart var tåget sent, så vi kom försent dit. När vi kom dit var jag lite nervös, inte så farligt faktiskt. Vi gick in, hälsade lite. Sen ryckte en makeupartist ,vid namn Sidney, i mig och sa att hon jättegärna ville sminka mig. Så visst, jag vågade inte säga emot. De skulle ha prov i trend och fantasi, så vi blev sminkade enligt trend och fantasi.



Här blir jag då sminkad av Sidney! Tre olika makeupartister och en annan modell kommenterade att jag hade en riktigt fin hy. Det tycker inte jag! Sidney tyckte att jag hade en väldigt fin face shape och att det inte var konstigt att jag hade varit modell innan (hon har engelska som modersmål) så det blev lite svengelska emellanåt.
   En annan makeupartist som hette Annika tyckte att mina ögon och ögonbryn var helt perfekta. Hon ville ha mina bryn och ögon! Så det blev många kommentarer och komplimanger må jag säga!
   Först gjorde hon en trend sminkning (som jag tyvärr inte ha bild på) men det var en brun, väldigt utdragen sotning och stark modellering.
   Efter det blev det en fantasisminkning som blev såhär!






Till sist fick vi en valfri sminkning. Då valde jag bara en vanlig, naturlig eftersom vi var i Malmö. Då vill man helst inte sticka ut kanske med en extrem sminkning om man är kille.
   Sidney ville även ha mig som modell till slutfotograferingen. Då blir jag alltså sminkad och fotad på deras allra sista prov, och under det provet måste de bli godkända makeupartister. Så det ska bli kul! Jag och Elin ska dit på slutfotograferingen, eftersom Sidney och Annika ville ha oss då.
   Har inte så mycket mer att berätta.. Men titta gärna in på vår skolblogg och se där! :)

Ha det bra! :)

SPA - Vaxning

I skolan började tvåorna med SPA-biten. Denna gång med vaxning!



Sabina (som inte ville vara med på bild) började med att vaxa Desirée. Sen fick Desirée (och jag på det ena benet) vaxa Sabina.

Vi vaxar med en metod som kallas body sugaring. Vaxet är helt ekologisk (man kan till och med äta det). Det består av vatten, socker och citronjuice. Jag har själv testat att göra det hemma, och det funkade jättebra!



Här tar Desirée upp en klum med vax och rullar den mellan tummarna för att bli mer lättarbetad.



Det är viktigt att förklara för kunden om vaxet och hur det funkar. Detta gör Desirée!



Här stryker hon på vaxet som sedan ska ryckas bort snabbt!

Ha det bra! //André Olsson

Goodbye my dear :(

R.I.P mina små älsklingar! <3
   Mina ACO rengöringsprodukter tog slut idag.. HELT! :( Lyckligtvis "bara" rengöringsmjölken och ansiktsvattnet. Ansiktskrämen och scruben är där fortfarande lite kvar. Har inte råd att köpa nya, trots att det är en av de två saker som funkar på min hud. Den andra serien som funkar är Yvonne Rydings. Så jag har lite rengöringsmjölk kvar, mycket ansiktsvatten (då jag inte gillar det speciellt mycket) och väldigt, väldigt lite ansiktskräm kvar :( Allt jag har tar slut.. Men det är i sig ganska bra, för jag har en del. Men det mesta av mina hudvårdsprodukter är ansiktskrämer av olika sorter.
   När jag har använt slut på så gott som alla hudvårdsprodukter  (tänker spara några som jag vet kommer passa perfekt till sommaren)  så har jag siktat in mig på att köpa produkter från Cliniderm by Aco. Det är Aco som har utvecklat denna serie (den är något mer proffisionell än själva Aco) speciellt för torr, nordisk hy. Alltså erfekt för mig. De har även en s.k Barrier Cream - Som är en "kur" mot extremt torr hy. Min hy blir väldigt torr på vintern -då är denna perfekt.



Som det ser ut nu, så har jag bara provat kläderna jag fick hem idag. Alltså inte fotat. Det får jag göra imorgon, när jag har tid till det! Ska även blogga om dagen på Makeupstudion. 
   Har mycket tid imorgon då vi egentligen har fått hemuppgifter från skolan att göra, men jag måste till skolan och fixa två andra saker som jag missat när jag var på elevrådsmöte :/

Tog även en lite fräck bild igårkväll på ljusen ;)

Men oj då!

Har en massa att blogga om nu, fast på så kort tid :/ Var sminkmodell på Makeupstudion idag, och det gick jättebra! Ska blogga om det. Sen fick jag hem ett paket med lite kläder, så det ska jag också blogga om. Sen är det lite annat smått och gott också. Men nu måste jag fixa mig, för jag ska snart iväg och jobba! Ha det! :)

Nu bär det av till Malmö!

Om några minuter ska jag sticka iväg till tåget och åka till Malmö för att sitta sminkmodell för Makeupstudion! Min morgon blev inte riktigt som den skulle. Det var tänkt att jag skulle tvätta håret, men det hann jag inte, så jag fick ta lite torrschampoo istället :P Funkar precis lika bra, fasktiskt!



Morgontrött André utan smink, och ofixat hår!

Nu: myspys!

Njuter i mina rena, nytvättade, underbart mjuka sängkläder som jag fick i julklapp! Har även lite tända doftljus bredvid mig, vilket höjer den ultimata, avkopplande känslan. Jag anser att tända ljus är underskattat! För det kan göra vilket rum som helst mycket mysigare och hemtrevligare. Till och med toaletten (haha, jag har satt in ljus på min toalett)





Jag just nu; redo för att lägga sig och få sin skönhetssömn inför morgondagen!

Imorgon: Sitta modell

Imorgon ska jag sitta modell för Makeupstudion och bli sminkad av en av de elever som går Makeupstudions utbildning. Jag ska vara modell för deras "sista test", typ, innan de är klara och diplomerade. Så det ska bli riktigt kul! Ska bli kul att veta hur det är att sitta modell under riktigt proffesionella makeupartister! Så mer om det får ni alltså se imorgon! :D



Så nu blir det till för mig att duscha, raka mig och helt enkelt vara så fräsch som möjligt! Skulle kännas riktigt konstigt att komma till en ren, fräsch miljö och själv vara helt sunken :S Haha, ha det bra!

Mitt högtalarsystem!

Älskar verkligen mitt högtalarsystem! Riktigt bra ljud med många olika inställningar som passar all sorts musik och alla tillfälle! Bara till att koppla in datorn, iPoden etc.. Så kan man dunka musik på extrem volym! :D

Vårstädning!

Har städat nu i två dagar (dock inte intensivt, haha). Men det behövdes, kändes det som. Det är skönt att veta att ett stökigt rum inte är ens största problem.













Detaljer och praktiska lösningar!







Skönt att ha det rent och fint! Den största frågan är hur länge det kommer fortsätta vara fint! ;)

Ny vecka, nya krafter?

Ny vecka (precis som varje vecka) men inga nya krafter för min del.
   Jag jobbade för fullt igår med att göra barnmålningar. Och ni kan tro att det blev barnmålningar!! Mina arbetsgivare var väldigt nöjda med mig, vilket var skoj. För då känns det verkligen som att man har skött sig väl. Ska skriva mer om detta i ett annat inlägg, då jag väntar på bilder :)
   Anledingen till att jag inte har bloggat så mycket under helgen har varit för att batteriet på kameran har varit slut, och så hade jag inte hittat laddaren. Förrän idag (:D) medan jag städade, haha!



Uppe tidigt

Är uppe redan och förbereder mig för att jobba. Åt en rejäl, fräsch frukost så att jag är redo inför dagen.
   Är dessutom ganska trött då kvällen inte blev som planerad. Trodde att jag bara skulle sitta hemma och ta det lugnt. Men det blev filmkväll med några vänner denna helg också. Lika trevligt som vanligt :)
   Senare idag ska jag till ÖP-hallen och göra barnmålningar. Är lite nervös just nu, men det kommer säkert gå jättebra.
   Jag och pappa klarade av att fixa min moppe då vi skulle byta gasvajer. Jag hade provat själv innan, men jag klarade det inte. Pappa blev förvånad också att man behövde sa isär hela jävla moppen för att byta den jävla vajern. Inte konstigt att jag inte klarade det själv.
   Men nu ska jag fortsätta göra mig iordning. Kommer uppdatera senare också. Ha det bäst!

Första gången...

Första gången jag färgade ögonbrynen (20/8-10)



Första gången jag hade permanenta lösfransar (9/9-10)



Första gången jag köpte en iPod (29/9-10)



Första gången jag köpte en palette med en massa ögonskuggor (7/9-10)



Första gången jag hade puder över foundation (25/8-10)



En härlig dag!!

Sol ute! Piggar alltid upp :D
   Dagen började med att bli väckt av dryga syskon. Sen blev det en rejäl frukost, sen sprang jag i slingan. Blev 2,5 km. Tappade även min mobil nånstans :O Så nervös jag blev. Till min lycka fick jag reda på att två tanter som gick stavgång hade hittat den. Så denna historia slutade iallafall lyckligt.
   Stack hem och duschade. Nu sitter jag här och bloggar medan solen lyser i ansiktet på mig! Känner för att gå en runda på stan eller något, men just nu väntar jag på att pappa ska ringa mig, för vi ska försöka fixa igång min moppe så att jag kan köra igen, efter den långa vintern! Fan vad jag älskar att det börjar gå mot sommartider! :D

Ha det bäst!

Kort Sminklektion!

Nu tänkte jag lära er lite smink och även visa en inspirerad sminkning av Lady Gaga!

Fransmarkering!

En fransmarkering är Makeupstudions lilla hemlighet, som alla väldigt proffesionella makeupartister använder sig utav. En del tror att det räcker med en eyeliner nära fransraden, men nej! I en sminkning har man alltid en fransmarkering. Både tjejer och killar!



Men vad gör en fransmarkering då? -Den förstorar ögat och ger en fransförtätande effekt!

Kontrastfärger!

Kontrastfärger använder man sig utav då man vill framhäva sin ögonfärg. Jag har blå ögon. Kontrastfärgen till blå är orange. Alltså ska jag ha orange ögonskugga för att framhäva mina ögon.

Kontrastfärger till dina ögon:

Blåa ögon - Orange
Gröna ögon - Rött
Bruna ögon - Blå/Lila
Svarta ögon - Antingen svart eller vitt



Ser ni hur det vänstra ögat får en helt annan, djupare färg?




Nu till min inspirerade sminkning!





Sminkningen ser annorlunda ut på mig eftersom mina ögon är blå. Och för att de som sminkat Lady Gaga har dragit på med mer färg.

Jag är iallafall nöjd! Jag hade definitivt kunnat övat mer och få det likadant ;) Men det orkar jag inte, haha!

Ha det bäst!

Av: Jonna L W

Idag blev det lite hår som fixades i salongen! André körde fullt race och gjorde sitt eget, Elins, Felicia.W och mitt hår. Här har ni lite bilder på hur det såg ut idag :)



André fixerar Elin's uppsättning med hårspray!





Felicia Winqvist's sofistikerade frisyr, gjord av André.



Felicia SO gör Felicia FM fin i håret, (som även fyller år idag -Grattis!)



André förbereder att locka Jonnas hår, med att tupera håret; för att skapa extra volym.



Resultat!

//Jonna Lydahl Westrin

Hår!

Som jag skrev innan, gjorde vi lite hår i skolan! 



Här fixar jag Jonnas hår; gör mittbena och lockar det sedan! (Detta är innan jag klippte mig, så ni ser hur långt och tjockt det var)

Se mer om detta på hennes blogg: Här !

Klippt mig!

Efter skolan stack jag iväg till Tullklipp och klippte mig, vilket var behövt! Mitt hår hade blivit slitet i topparna och det var långt! Det tunnades även rejält. Mitt hår är tjockt, mina hårstrå är även väldigt tjocka.  Så tunningen behövdes verkligen!



Bara en snabb bild med mobilen, då battriet på kameran var urladdat :/

Barnmålning

I skolan idag har vi gjort hår! Eller jag rättare sagt. Det var menat att vi skulle ha genomgång med hår, fast det hann vi inte. Men jag gjorde mina uppsättningar så gott jag kunde, utan någon genomgång. Gjorde tre olika håruppsättningar, och alla blev nöjda :)
   Jag lånade även hem lite smink över helgen då jag ska jobba på söndag med att göra barnmålningar på små barn. Nu har jag även övat lite på mina små syskon!

Re-livin' my dream!

Förra året (den 15:e december) modellade jag tillsammans med min vän Emma Turell (som utbildar sig till fotograf) då hon tog lite bilder på mig. Jag funderar skarpt på att bli modell, och har tagit upp det här på bloggen innan också.
   Det här med mode har börjat intressera mig mer och mer! Dels för att min stylistlärare Linnea tycker att jag har ett modellutseende, och även för att Viktor Frisk har inspirerat mig. Han är endast 15, (fast 16 nu, kom jag på) och är redan arbetande modell. Han är riktigt grym! Besök hans blogg på: http://viktorfrisk.com (Är inte säkert att bloggen funkar just nu, då han håller på och byter den till ett annat bolag.)
   Iallafall, här är bilderna sen jag blev fotad! Enjoy :)











Hoppas ni gillar bilderrna lika mycket som jag :)

Ha det bäst!

Trött och gammal

Idag har vi gjort oss själva både trötta och gamla! Riktigt skoj att se hur ful man kan bli. Jag och Katja blev fulast.. :/ Känns ganska illa, men antar också att vi var de enda som vågade dra ut svängarna och göra de fulaste miner man kan tänka sig..

Såhär ser jag ut under tiden jag sminkar mig!



Se fler och ännu fulare bilder på vår skolblogg: http://gymnasiestylisterna.blogg.se !

Bloodiga ben!!

Idag onsdag den 16/3 lärde Angelica oss att göra äckliga sår på benen. Man lägger på många lager med flytande latex som stelnar och bildar något likt en extra hud. Sen målade vi på huden och stoppade in stenar, pinnar, gräs, skruvar och bomull så att det ser ut som att benet sticker ut ur såret. Sen målade vi på massor med blod.
Riktigt kul! :D


Amanda, Felicia.W och Katja in progress


Andrés ben (han trillade i en skog)


Felicia.S ben med en skruv i!


Mitt ben


Alla stylister med sina skadade ben!

//Jonna Lydahl Westrin

Torr som en öken

Jag har verkligen bloggtorka! Inget att skriva, inga bilder. Har sminkat idag och tagit bilder pga tråk... Men det är allt...

Ganska glad just nu! :)

En kvinna ringde mig precis och förfrågade mig om jag kunde tänka mig att ställa upp med barnmålningar på ett evenemang den 20:e. Som ett endagsjobb, typ. Självklart tackade jag ja! :D Något att se framemot, kanske! :)

Seeega måndag!

Denna måndag har kännts ovanligt seg! Skolandagen började med engelska glosor följt av ett matteprov. Det blev lunch, sen hade vi studieverkstad då alla fick öva till ett prov i Arbetsmiljö och Säkerhet imorgon.
   Och just det: Jag har haft en sån sjuk träningsvärk i benen efter gårdagens arbetspass. Jag har knappt kunnat gå i skolan idag. Jag har sett helt handikappad ut! Hoppas verkligen att de går över till imorgon, då vi ska ha idrott.
   När jag väl kom hem var jag riktigt taggad för att få mitt rum klart. Mitt mål var att vara färdig med rummet i slutet av februari. Men det blev jag inte, utan det blev jag idag! :) Det enda jag ska göra nu är att lägga lite kläder i tväggen. Annars är mitt rum i toppskick! Helt rent, allt skit utrensat och borta! :D Idag satte jag upp gardiner i taket (typ, vet inte hur jag ska förklara det). Jag måste ha "avskiljare" i mitt rum. Så det är faktiskt riktigt mysigt. 
   Så nu sitter jag i min fåtölj med ett leende och bloggar. Vet inte riktigt mer vad jag ska skriva, men jaja! ;)


 

Veckans Sminkning!

Med hjälp av en rosa ögonskugga från Givenchy i färgen Fashion Fuschia (som jag fick av Emelie Olsson, tack så himla mycket!!) har jag nu gjort en fräsig sminkning, såklart!

De enda färger jag använt är vit/svart ögonskugga från Peggy Sage



Och såklart; Givenchy shadow in Fashion Fuschia!



Resultatet blev detta:





Trodde aldrig att jag skulle klara av att sudda övergångarna så bra som jag gjort. Jag känner själv att jag börjar bli duktig på att sudda ut, sudda ihop osv...

Hoppas ni gillade sminkningen :)  Ha det bäst!

Brunette Godess

Gårdagens look var ganska brun, om man säger så. Tycker själv att det är en helt annan person än mig ;)



Vilken look man kan göra med en färgad dagcreme och lite extra rouge! ^^ Och linser, såklart! ;)

Igår

Igår hade jag fullt upp och sjukt kul! Gick i skolan som vanligt. Efter skolan stack jag, Wille och Gustav till Espresso House och fikade, men pratade mest, för vi har inte sett på ett tag. Där blev det en del snack! Riktigt trevligt!! :)
   Vid 21 ringde Gustav mig, så då stack han och jag till Jacob och såg på Jackass. Har nog aldrig skrattat så mycket i mitt liv! :D Kom hem vid halv ett och somnade ganska så snabbt. Nu är jag vaken och kände att jag behövde blogga.
   Denna dagen kommer också vara ganska fullspäckad, men jag behöver samtidigt ta det lite lugnt efter arbetet i skolan.
   Dagens look igår var väldigt simpel; Tajta jeans från JC, grå farfarströja från JC, Halsband från Chrispa och "converse" från HM. Enkelt, men snyggt! Bilderna är inte redigerade, vilket jag är glad att jag inte behövt göra. Jag är riktigt glad över att min hud har blivit så fin som den har blivit! :D



Har arbetat för fullt!!

Som jag hade skrivit innan, så fick vi ett arbete i skolan att göra. Så vi fick göra vår uppgift hemma både igår och idag (vilket nog är bäst för alla, då man inte kan arbeta ordentligt på skolans datorer).
   Vi fick 39 olika kategorier på sminkningar då vi skulle ha några bilder till varje kategori. Och det var inte det lättaste arbetet kan jag säga! Det tar tid!! Jag har arbetet konstant, och då menar jag verkligen konstant från morgon till kväll (ändå till 2.00 inatt). Nu har jag 3 kategorier kvar då jag inte hittar några bilder som passar! Borde klara det på en timme om jag hade hittat bilder, men det gör jag inte :(
   Men, nej! Nu måste jag fortsätta, för arbetet ska vara inlämnat imorgon.


Ha det bäst! :)
  

Nooooooo!!

Läste precis att Facebook ska läggas ner!! Det kan de fan inte göra! Jag antar att de flesta har Facebook, och helt ärligt: Vad skulle alla göra utan Facebook!? För mig och 30 miljoner andra är detta världens undergång ju!! 
   Facebook är bra till mycket! Till exempel för att komma ihåg födelsedagar. Man bjuder in folk till evenemang. Man håller sig uppdaterad om saker och ting. Det är en plats där man skickar meddelande, chattar, har roligt! (Jag vet att det finns negativt också, men det vill jag inte ta upp)
   Tänk så mycket fritid alla plötsligt skulle få. Fast jag tror nog att alla Facebookare hade sökt sig till en annan, liknande sida.

Här är länken till artikeln:  http://weeklyworldnews.com/headlines/27321/facebook-will-end-on-march-15th/

Något intressant

Jag vill börja med något nytt! Min blogg börjar bli tråkig. En del i skolan har sagt att den inte är lika kul som den en gång var. Det måste hända något nytt, något intressant!
   Men vad? Just nu sitter jag och funderar på något med mode eller smink: Just om vad som är modernt och populärt just nu. Men å andra sidan tänker jag att det redan finns så många bloggar med mode, skönhet etc...
   Jag vet inte vad jag ska göra! Hjälp mig!

Bloggen lite större

Nu har jag valt att göra bloggen lite större, mest för att jag vill kunna lägga ut större bilder. Så nu testar jag att lägga ut lite större bilder :)



Kontrast

Att lägga till lite kontrast på en bild, är ungefär samma sak som modellering. Modellering är det när man förändrar, förstäker eller framhäver delar av ansiktet med hjälp av ljusa och mörkare skuggor än sin egen hudton. Man ser mycket  fräschare ut på bilder med hjälp av modellering!
   Modellering är makeupartisters lilla hemlighet!





En felmodellering (allstå tvärtom mot hur man ska göra en modellering) kan se ut såhär:



Shiny, golden, beautiful

Tog några foto på mig själv idag. Jag älskar verkligen sol! Hade ännu en härlig morgon då jag sovit gott och vaknade av solen! Så nu ville jag dela med mig av fotona :) Tyckte själv att det blev bra, men vad tycker ni!?









Shiny, golden, beautiful... Vilken bild gillar ni bäst? :)

Soool

Man känner av att solen har kikat fram. Man märker hur mycket gladare och piggare man blir. Man vill gärna ut! Man vill gärna ta vara på varenda minut när solen är framme. Man vill bli brun. Bli av med den vinterbleka huden!
   Just därför tog jag en snabbis i solariet! (Hahahah, det är väldigt kul att misstolka faktiskt) Nej, men jag solade i 11 min. idag för att jag hade blivit lite ovanligt blek den senaste veckan. Annars brukar jag oftast köra med brun utan sol, för det är säkrare.
   Jag är en av de i klassen som har minst rynkor, och det är för att jag har varit snäll mot huden från den skadliga solen. Det är bara en tidsfråga tills man inser det!



btw: visst har jag blivit riktigt tjock om kinderna! Jag ser ju ut som värsta hamstern. Jag tänker inte banta eller så, med det är inte i ansiktet jag behöver bli tjockare! :S  Skulle vara överlycklig om jag vägde över 60, men nu gör jag ju inte det...

En rolig skoluppgift!

Har en del läxor att göra: Prov i matte på måndag, glostest i engelska på måndag, Stort prov i Arbete och Säkerhet på tisdag.
   Men redan nu på fredag har jag fått ett arbete i Makeup, då alla ska göra sitt egen sminkhäfte som man använder som en "referens" när man ska sminka någon. Ni vet när man sitter hos frisören och tittar i tidningen hur man vill klippa sitt hår, vilken färg man vill ha etc.. Samma sak är det med detta häfte; man ska kunna titta i häftet och se vad man vill ha! Än så länge har jag hunnit med en framsida. Jag vill lägga ner mycket tid på detta häftet, eftersom det är vi själva som kommer använda det och ha nytta av det i framtiden. Jag vill kunna använda det, liksom!


Riktigt kul!! :D

Ha det bäst!

Good mornin' sunshine!

Hade en underbar morgon idag! Jag vaknade vid sex av solen, morgnade mig lite och åt frukost läänge! Riktigt härligt att bara sega på morgonen. Man blev så himla glad av solen! Riktigt taggad inför dagen! Väl i skolan var jag inte direkt taggad och glad. Jag var pigg och så, men det var liksom inget speciellt. På matten fick jag reda på en del saker jag önskar jag inte fått reda på. Det sänkte mig verkligen. Tänker inte berätta vad det var, men det sänkte mig! Så just nu sitter jag och tycker synd om mig själv och tröstäter. Lyssnar även på deppig musik. Jag plågar verkligen mig själv! Inte första gången; var gång jag bli nedlåten, trycker jag ner mig lite till. Sen är det bara till att hoppa upp igen. Annars händer det en del kul i veckan iallafall :) Idag blir det lite städande och läxor!

A radiant glow

Utan smink i 4 veckor nu, och min hud strålar verkligen. Fyra veckor utan smink är en låång tid. Det låter inte så mycket, men det är det faktiskt!



Har ett dilemma: Ska jag fortsätta utan eller ska jag börja så smått igen!? Att vara utan har många fördelar!

Hudvård del 1: Ansiktet!

Nu börjar del 1 i min hudvårdslära. Del 2 kommer handla om kroppen.

Om Hudtyperna

Torr hud

När man har en torr hud innebär det oftast en stram, flagnig hy med relativt små porer. Man får inte finnar så ofta, men pormaskar förekommer självklart. När man har en torr hy, är det lätt att den blir lite slappare snabbare än vad en normal-fet hud har. Alltså åldras torr hy lite snabbare p.g.a yttre påverkan, till exempel vädret.
För att åtgärda en torr hy rekommenderas en peeling och en väldigt bra, återfuktande ansiktskräm anpassad för torr hy! Två bra exempel på ansiktskrämer för torr hy är Optimals Hydra Energy Cream och Cliniderm Barrier Repair.

Normal/Blandhy

Den normala hudtypen är tyvärr inte så vanlig i dagens nuläge. Detta beror på stress, hormoner, miljön och en andra massa olika faktorer. En Normal/blandhy innebär att man har en normal hud (alltså vaken torr eller fet hud) vid kindpartiet, medan man är lite fetare i T-zonen (haka, näsa panna). Denna hudtyp är den vanligaste i världen, medan torr hy är vanligast i Sverige. Mycket beror på vädret. Bra produkter för en Normal/Blandhy är från ACO, särskilt Aco Day cream och Night Cream!

Fet/Acne hud

Jag antar att detta är en av de svåraste hudtyperna! En fet hy innebär att man ofta är blank i ansiktet och har relativt stora porer. Huden producerar alldeles för mycket talg, vilket måste balanseras. I många fall är detta orsakat av hormoner, inte av dålig hygien! Bra produkter för denna hudtyp är PureActive från Bioline.



Myt och Sanning om finnar och pormaskar!

Myt: Du får finnar av choklad
Myt: Att sola hjälper mot finnar (till en viss del hjälper det, men inte så mycket som det påstås)
Myt: Du får finnar av fettrik mat
Myt: Finnar drabbar endast tonåringar
Myt: Det finns botemedel mot finnar

Sanning: Finnar smittar inte
Sanning: Finnar och Akne kräver behandling mot dem!

Rent sammanfattat finns det fler myter!!


En fråga som många ställer sig: Ska jag klämma eller inte klämma!?

- Helst bör man undvika att klämma på finnar och pormaskar. Jag har själv testat nu i fyra veckor att vara utan smink, och att låta bli tryckandet. Av egen erfarenhet så blir huden bättre av att inte klämma. Se nu vad jag skrev: klämma. Det är okej att tömma sina porer från sebumet (talget) med inte trycka och klämma. Nu undrar ni säkert vad jag menar med att tömma porerna.
   Jo, detta innebär att man tömmer talget från porerna utan att skada huden, som man gör när man klämmer. Var nu noga att förstå och ta in detta i huvudet: Man ska bara tömma det överflödiga talget! Det tog ett tag för mig att förstå detta, men det har verkligen gått in nu! Förut tömde jag ALLT talg. Och då blev det bara mer och mer talg! Huden måste ha talg för att huden ska fungera. Om man tar bort allt det, är det självklart att huden producerar nytt talg!
   Hur gör man  då? - Koka upp vatten i en kastrull. Låt det svalna en minut, sedan ska du ha huvudet över kastrullen då ånga tränger in i huden och öppnar porerna. Detta är en väldigt viktig del av portömningen! Låt ångan tränga in i minst 5 minuter! När du ska tömma porerna krävs ca 4 bomullspads. Du ska tömma porerna med dessa. Padsen hjälper dig att undvika att smuts kommer ner i porerna. Detta är det största felet alla gör!

Jag tänkte visa med en bild på ett ungefär hur man gör!



Detta är en bild av mig idag, när jag själv genomgick denna lilla procedur. Det gäller att vara riktigt försiktig när man tömmer porerna. Nyckeln till fin hud är att tömma skonsamt. Idag lyckades jag verkligen med det! Det tar tid och övning, tro mig! Efter tömningen, peela ansiktet, applicera en ansiktsmask efter hudtyp. Avsluta med ansiktskräm efter hudtyp.
   När jag gör min ansiktbehandling (som är på söndagar) brukar jag även plocka ögonbrynen till exempel. Under veckan rengör jag mitt ansikte som vanligt. På onsdagar peelar jag mig också, då jag har en torr hudtyp och följer min hudterapeuts rekommendationer för min hud.


Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag mer bör skriva om. Detta är liksom grunden till fin hy. Kom gärna med förslag, för jag skriver gärna om något mer om ni vill det. Ställ frågor, så svarar jag så gott jag kan! :)

Jag hoppas verkligen att ni gillade detta inlägget! Jag har lagt ner ganska mycket tid och energi på det.
   Ha det bäst! :D

Bli av med finnar och pormaskar!

Jag lär mig ständigt något nytt, vilket jag tycker är riktigt kul!! Ofta på min fritid googlar jag runt lite och läser, läser och läser. Oftast i flera timmar! Ofta är det om finnar och hudvårdsprodukter, men även annat också.
   Därför hade jag tänkt skriva ett ganska långt inlägg och finnar och pormaskar, hudvårdsprodukter, hudtyper: Allt om huden! Jag tror att det är ett intressant ämne där många är undrande, precis som jag! Det där med hudvård är ganska svårt :/

Ny design...

...Nå, vad tycks? :)

Picture, no words

Lite shopping i Malmö!

Efter studiebesöket på BonVisage, gick Jag, Elin, Jonna, Anna, Felicia SO och Felicia FM runt lite överallt i Malmö och tittade, shoppade, fikade och hade det jättetrevligt!



Doftljus med Äppledoft. Dessa luktar mycket, och framförallt vad de ska lukta. Hittade även ett med lakritsdoft; faktiskt riktigt verklig i doft!!



Hittade även en par skithäftiga örhängen! Har hål i ena örat, passar inte i örhänge och trivs inte i det: så egentligen vet jag inte varför jag köpte dem :S

Även om jag inte köpte så mycket, så blev det ändå en massa kvitton från fika m.m.



Ha det bäst!

Ögongodis i torsdags!

I torsdags var hela klassen på studiebesök i Malmö, på BonVisage; Peggy Sage! Där var en kille som hette Robin Werner som berättade för oss om just Peggy Sage, lite bakgrund om honom m.m. Det var inget speciellt egentligen, men det var kul! (Han såg riktigt bra ut!)
   När han hade pratat färdigt, berättade han för oss att vi, som studenter får 25% rabatt på hela sortimentet. Det är inte dåligt!! Dessutom hade de 70% rabatt på en del av sortimentet där många av oss passade på att shoppa!!
   För min del blev det ögonskuggor och ögonskuggspenslar.



Svart och vit DUO skugga. Alltid bra att ha!



Rosa/persiko-färgad, skimmrande ögonskugga; perfekt att ha som highlight på sommaren. Då ser man riktigt fräsch och glödande ut. Riktigt fin färg!! Lägg lite under brynet, lägg det på kindbenen, lite på amorbågen; så ska du se att du strålar av friskhet :)



Blå, skimmrande skugga med bra pigment (precis som i alla andra skuggor också)!



Och två ögonskuggspenslar. Fin och bra kvalité av äkta hår. Väldigt mjuk!

Och tro det eller ej; allt detta (för mig) blev så löjligt som 98:- I vanliga fall kostar bara DUO skuggan 126:-

Efter besöket på BonVisage, blev vi fria i Malmö. Då stack så gott som alla pch shoppade loss! :D

Svart, vitt och lite skimmer!

Skoldagen blev riktigt rolig då vi blev överraskade med att få sminka vem vi ville, hur vi ville! Man fick även sminka sig själv :) Jag valde att gå loss och visa vad jag går för! Det resulterade i en riktigt fin intensitetskugga med lösfransar. Det blev riktigt snyggt faktiskt, även min lärare blev imponerad, vilket gjorde mig glad.





Bilderna är oredigerade. Men jag var tvungen att redigera bilderna med mer kontrast, för att det skulle bli riktigt snyggt! Såhär ser de ut:

 

En sotning i bilder och skrift!

Detta behöver du:



Svart ögonskugga, vit ögonskugga, fransböjare, kolsvart mascara och lite penslar och dina fingrar!



Börja med att lägga foundation, concealer och puder i hela ansiktet. Gör en fransmarkering som innebär detta:

Du kan blöta en smal och tunn, snedskruken pensel, doppa den i vatten och ta en svart ögonskugga. Därefter lägger du denna på fransraden: Detta är det viktigaste av allt i sotningen!



När du väl börjar med skuggan måste du vara noga med att det inte faller under ögat. Om det gör det: svep bort det snabbt med en puderborste. Annars kommer du få mörka ringar om du inte tar bort det i tid!
   Arbeta närmast fransraden och uppåt. Dutta på skuggan, dra inte på den. Bygg hellre flera, tunna lager istället för ett tjock: det blir snyggast då! Man ska lagra på en skugga, inte lägga på den bara. Lägg också lite vit ögonskugga precis under brynen! Du skapar en illusion av högre sittande ögonbryn då.





Detta allra svåraste i en sotning är att sota: alltså sudda! Detta är svårt att säga hur du ska göra eftersom en del tycker att det är lättare att använda sig av penslar, andra tycker att fingrarna är bättre. Jag tycker att det är lättare att sudda med fingrarna; självklart bestämmer du själv hur du vill göra!
   Du behöver bara sudda lite. Och lägg inte för mycket tid på att få det snyggt. Ibland kan man stirra och stirra. Till slut blir man inte nöjd för att man har suddat för mycket. Så överarbeta inte det heller: det är ett av mina bättre tips!



Det behöver inte vara perfekt! Det krävs mycket träning för att få en riktigt bra sotning. Även min sotning är inte riktigt bra. Tro mig; det krävs mycket träning!! Om man har bestämt sig för att ha en sotning till en fest eller annat event är det en bra idé att testa hur man gör några dagar innan, för att öva om man vill vara säker på ett bra resultat!
   Använd din fransböjare för att få maximal effekt av dina fransar. Glöm inte att lägga lite svart ögonskugga på den undre fransraden också. Detta förenar ovandel och nederdel vilket gör det väldigt snyggt och dramatiskt! Ta sedan lite mascara: ett lager räcker länge!! Två lager blir för mycket!



Jag hoppas verkligen att ni gillade detta inlägg, eftersom många vill veta hur man gör! Sotning är populärt samtidigt svårt att göra själv, särskilt när man inte vet hur man gör!
   Om ni har några frågor: så kommentera detta inlägget med alla frågor ni kan tänka er! Jag svarar gärna på frågor och vill vara till er hjälp!

Ha det bäst!

Sotning

Idag har jag gjort en sotning, som har varit förfrågat. Lägger ut den imorgon, för just nu har jag ganska mycket att stå i. Jag måste städa klart rummet, gå till banken nu mitt i natten, duscha, göra mig iordning och förbereda lite inför ett studiebesök med klassen i Malmö imorgon.

God natt!

En skön dag!

Har verkligen haft en riktigt skön dag! Jag har varit så himla lugn och nöjd med mig själv! Dagen i skolan började med att jag (som är elevrådsrepresentant) fick ställa mig inför klassen och berätta vad vi hade bestämt och diskuterat igår på mötet. Direkt efter det fick jag och Felicia redovisa vårt Powerpointarbete om Den grekiska mytologin inför klassen. De andra två i vår grupp var den ena sjuk, och den andra hade varit sjuk innan.
   Vi fick lite rast. Sen hade vi Arbetsmiljö & Säkerhet. Där fick vi diskutera ganska mycket och öva inför ett stort prov om två veckor. Kändes som att jag pratade en del där också... Efter lunchen hade vi svenska och gick igenom mer om den grekiska mytologin. Jag svarade på många av frågorna som ställdes. Jag har kännt mig så smart idag. Allt på grund av att jag inte varit nervös idag; utan lugn! Skönt!!
   Hade en riktigt snygg outfit på mig idag, som jag inte har tagit foto på. Men det ska jag göra! För jag vill verkligen visa den.
   Jag fick lite att göra idag då jag funderade en hel del inatt om vad jag kunde göra för att förbättra mitt rum. Så idag har jag städat riktigt ordentligt och ändrat om en del. Resultatet hitills är bra! Behöver städa en timme eller två imorgon också. Sen måste jag slänga en del som jag rensat ut! Jag vill verkligen bli av med det skitet. Det är det som förstör intrycket av mitt rum. Annars hade mitt rum varit helt perfekt!
   Måste åka till Ikea och köpa en ny taklampa, för min gamla sprängdes! Ja, sprängdes så att all el försvann! Ni har säkert varit med om att en glödlampa smäller (alltså går sönder). Men min sprängdes sönder så att delar av den föll ner också! Inte helt normalt, men lampan är gammal, så nu är det dags för en ny! :)

RSS 2.0