En sotning i bilder och skrift!

Detta behöver du:



Svart ögonskugga, vit ögonskugga, fransböjare, kolsvart mascara och lite penslar och dina fingrar!



Börja med att lägga foundation, concealer och puder i hela ansiktet. Gör en fransmarkering som innebär detta:

Du kan blöta en smal och tunn, snedskruken pensel, doppa den i vatten och ta en svart ögonskugga. Därefter lägger du denna på fransraden: Detta är det viktigaste av allt i sotningen!



När du väl börjar med skuggan måste du vara noga med att det inte faller under ögat. Om det gör det: svep bort det snabbt med en puderborste. Annars kommer du få mörka ringar om du inte tar bort det i tid!
   Arbeta närmast fransraden och uppåt. Dutta på skuggan, dra inte på den. Bygg hellre flera, tunna lager istället för ett tjock: det blir snyggast då! Man ska lagra på en skugga, inte lägga på den bara. Lägg också lite vit ögonskugga precis under brynen! Du skapar en illusion av högre sittande ögonbryn då.





Detta allra svåraste i en sotning är att sota: alltså sudda! Detta är svårt att säga hur du ska göra eftersom en del tycker att det är lättare att använda sig av penslar, andra tycker att fingrarna är bättre. Jag tycker att det är lättare att sudda med fingrarna; självklart bestämmer du själv hur du vill göra!
   Du behöver bara sudda lite. Och lägg inte för mycket tid på att få det snyggt. Ibland kan man stirra och stirra. Till slut blir man inte nöjd för att man har suddat för mycket. Så överarbeta inte det heller: det är ett av mina bättre tips!



Det behöver inte vara perfekt! Det krävs mycket träning för att få en riktigt bra sotning. Även min sotning är inte riktigt bra. Tro mig; det krävs mycket träning!! Om man har bestämt sig för att ha en sotning till en fest eller annat event är det en bra idé att testa hur man gör några dagar innan, för att öva om man vill vara säker på ett bra resultat!
   Använd din fransböjare för att få maximal effekt av dina fransar. Glöm inte att lägga lite svart ögonskugga på den undre fransraden också. Detta förenar ovandel och nederdel vilket gör det väldigt snyggt och dramatiskt! Ta sedan lite mascara: ett lager räcker länge!! Två lager blir för mycket!



Jag hoppas verkligen att ni gillade detta inlägg, eftersom många vill veta hur man gör! Sotning är populärt samtidigt svårt att göra själv, särskilt när man inte vet hur man gör!
   Om ni har några frågor: så kommentera detta inlägget med alla frågor ni kan tänka er! Jag svarar gärna på frågor och vill vara till er hjälp!

Ha det bäst!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0