Hudtyper!

Torr & Känslig hud: Typiska drag för denna hudtypen är att man ofta är matt, stram, fnasig och blir röd lätt. Det är viktigt att använda milda produkter som återfuktar mycket! Peggy Sage har bra produkter för torr hud! Dock luktar vissa av dom ganska mycket parfym.



Normal/Blandhy: Normal hy är faktiskt väldigt ovanlig. Då är man varken fett eller torr och har inga större hudproblem. Blandhy däremot är den vanligaste hudtypen! Det innebär att man har en fetare T-zon (haka, näsa, panna) och är normal/torr på kinderna. Det är viktigt att peela huden med jämna mellanrum och behandla ansiksområdena olika. Använd en mer fuktgivande kräm på kinderna och en lättare i t-zonen!



Fet hud & Akne: En fet hy har ofta en för hög sebumproduktion vilket gör huden glansig och lätt bildar finnar och kan även leda till akne. En fet hy är tjockare än andra hudtyper vilket gör att man måste peela huden ofta för att förhindra mer finnar och oljig hud. Det viktigaste är faktiskt att smörja in sig med rätt kräm! Om du bara rengör och rengör utan att återfukta kommer din hud bara producera mer sebum, så glöm inte att smörja in dig!




HÄÄÄÄÄÄÄR kan du testa din hudtyp med hjälp av några frågor, men jag rekommenderar att gå till en hudterapeut, det har hjälpt mig fruktansvärt mycket!! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0